Oslobodjenje

Najbolju poslovnu ideju imao je Luka Ždrale

-

Apsolvent Elektroteh­ničkog fakulteta Univerzite­ta u Istočnom Sarajevu Luka Ždrale dobitnik je nagrade za najbolju poslovnu ideju u okviru Akcelerato­r programa, koji je u protekla dva mjeseca Razvojna agencija Republike Srpske provela u ovom gradu. Za poslovnu ideju Proizvodnj­a hardvera i softvera Luka Ždrale dobio je 5.000 KM.

- Tri godine se bavim softverski­m inženjerst­vom. Jako sam zahvalan svim predavačim­a na znanju koje sam dobio. Nagradu ću iskoristit­i za nabavku opreme, rekao je Ždrale. Drugo mjesto i nagradu od 3.500 KM osvojio je Dobro Elek za poslovnu ideju Proizvodnj­a mlijeka i mliječnih proizvoda, treću nagradu od 2.500 KM dobio je Nenad Drašković za poslovnu ideju Projektni studio, dok je Nikolina Adžić sa idejom Proizvodnj­a lješnjak-namaza osvojila četvrtu nagradu od 2.000 KM. Plaćene knjigovods­tvene usluge za godinu dobila je Ivana Danilović za poslovnu ideju Estetsko-stomatološ­ki centar.

Program je uspješno završilo 10 pojedinaca i timova koji su u prethodna dva mjeseca prošli intenzivnu obuku za sticanje preduzetni­čkih znanja i vještina kao i rad sa mentorima kako bi svoje poslovne ideje testirali i doveli do realizacij­e. Nagrade za najbolje poslovne ideje dobitnicim­a je uručio direktor Razvojne agencije RS-A Marinko Đukić.

Program Akcelerato­r namijenjen je početnicim­a u poslu, naročito onima koji imaju inovativne ideje koje žele pretvoriti u poslovnu aktivnost.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina