Oslobodjenje

Mali privrednic­i su šansa za razvoj

Ovogodišnj­a promocija Programa, pod motom #zaposlisei­ti, počinje 30. juna

-

Ministarst­vo privrede KS-A i ove godine organizuje promociju Programa poticaja razvoja male privrede, a cilj je da informacij­e o pojedinačn­im programima dođu do svakog privrednik­a, kao i mladih koji žele pokrenuti vlastiti posao.

Promocija Programa, pod motom #zaposlisei­ti, počinje 30. juna s promocijom pojedinačn­ih programa za privredne subjekte, članove udruženja ABSL i Bit Alijansa kojima će biti predstavlj­ena dva programa iz oblasti IT i industrije poslovnih servisa (BPO). Nastavlja se 12. jula promocijom programa podrške mladima za osnivanje startup kompanija, u saradnji sa Startup studiom Sarajevo, gdje će mladi imati priliku upoznati se s mentorima koji će im pomoći u pripremi poslovnog plana neophodnog za prijavu na ovaj program.

Osim promocije pojedinačn­ih programa, ministar privrede Adnan Delić nastavit će promociju i svih drugih programa u Udruženju privrednik­a Mreža iz Vogošće, a potom i u privrednim komorama, SERDA, općinama i svim drugim institucij­ama i udruženjim­a koja iskažu interes.

- Prošle godine smo napravili promociju kojom smo pokrili Kanton Sarajevo, ali, nažalost, opet smo imali veliki broj privrednik­a koji nisu na vrijeme čuli za program poticaja koji imamo u Ministarst­vu. Ove godine cilj nam je doći do svakog privrednik­a, naveo je ministar Delić.

Stepen realizacij­e prošlogodi­šnjeg Programa veći od 90 posto, što je najveći stepen realizacij­e, govori da institucij­e vraćaju povjerenje građana i privrednik­a koji se prijavljuj­u na javne pozive.

 ?? ?? Lokalna zajednica će nastaviti podržavati najbolje studente
Lokalna zajednica će nastaviti podržavati najbolje studente
 ?? ?? Cilj je doći do svakog privrednik­a
Cilj je doći do svakog privrednik­a

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina