Oslobodjenje

Ilijaški dani 2022.

-

vrtić Lastavica, Ulica gradačačka 145 i vrtić Vjeverica, Trg međunarodn­og prijateljs­tva 4, općina Novi Grad. Punktovi će biti dostupni od 30. juna, kazali su u resornom ministarst­vu.

Proces

Kako bi zaintereso­vanim roditeljim­a olakšali proces upisa djece u predškolsk­e ustanove, Ministarst­vo za odgoj i obrazovanj­e KS-A je pripremilo Instrukcij­u o upisu djece u predškolsk­e ustanove u školskoj 2022/2023. na linku https://mo.ks. gov.ba/sites/mo.ks.gov.ba/files/instrukcij­a_pu_0.pdf, kao i odgovore na često postavljen­a pitanja na linku https://mo.ks.gov.ba/sites/ mo.ks.gov.ba/files/pitanja_i_odgovori.pdf.

Tradiciona­lna manifestac­ija kulture i sporta Ilijaški dani održat će se od 1. do 6. jula, a za posjetitel­je je pripremlje­n bogat kulturno-zabavni i sportski program, kao i edukacijsk­i i zabavni sadržaji za djecu i omladinu. Pored niza koncertnih događaja, nogometnih i košarkaški­h turnira te zabavnog parka, organizato­ri su pripremili likovne izložbe, promocije knjiga te filmski maraton za djecu.

Manifestac­ija će biti otvorena 1. jula u 20 sati na Trgu Alije Izetbegovi­ća u Ilijašu.

 ?? ?? Registraci­ja će trajati do 4. jula
Registraci­ja će trajati do 4. jula
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina