Oslobodjenje

“Osramoćeni” u botaničkoj bašti

- N. S.

Izvedbe predstave “Osramoćeni”, u produkciji Kontakta, bit će upriličene 6, 7. i 8. jula u botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BIH s početkom u 20 sati. Predstava u režiji Dine Mustafića po tekstu Ayada Akhtara, koji je nagrađen Pulitzerom, govori o naizgled liberalnom, civilizova­nom svijetu u kojem su rasizam, nacionaliz­am, vjerska netrpeljiv­ost i ksenofobij­a problemi koji utiču na druge kao podmukla bolest, iznutra nagrizaju svakog pojedinca i samo čekaju pravu priliku da unište živote kako aktera ove drame, tako i svih nas.

U predstavi igraju Ermin

Bravo, Maja Izetbegovi­ć, Boris Ler, Snežana Bogićević i Lazar Dragojević. Nakon izvedbi će biti održani razgovori sa publikom, glumicama i glumcima koje će moderirati Alban Ukaj. Vizualno oblikovanj­e predstave potpisuje Mirna Ler, muzičku kompozicij­u Mirza Redžepagić, dizajn Ismar Žalica, fotografij­u Aida Redžepagić, a prevod teksta Maja Winkler.

Izvedbe predstave realizuju se uz podršku Rockefelle­r Brothers Funda i Turističke zajednice KS-A. Partneri projekta su Forum ZFDBIH i Zemaljski muzej BIH.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina