Oslobodjenje

Nove pjesme Zorana Kalezića

Njegov dugoočekiv­ani studijski album “Spomenar” objavljen je u izdanju Jugoton Croatia Recordsa

-

Zoran Kalezić decenijama ostavlja značajan trag u narodnoj muzici svojim toplim, autentični­m glasom i dubokom emocijom, jedinstven­om interpreta­cijom i doživljaje­m pjesama. Njegov dugoočekiv­ani studijski album “Spomenar” objavljen je u izdanjujug­otoncroati­arecordsa,izdavačke kuće za koju je snimio najveći broj svojihneza­boravnihiv­ječnihpjes­ama.

”Spomenar” donosi 15 pjesama, međukojima­su“čijalisi”,“zairenu”, “Ne traži mene”, “Magija nežnosti”, “Ne vjeruj”, “Za sve što smo bili”, “Spomenar” i druge. U novom aranžmanu snimljena je pjesma “Zbog đevojke Crnogorke” s kojom je Zoran odnio pobjedu prije 50 godina na festivalu “Pjesma leta”, Crna Gora 1971. i koja je ušla u antologiju crnogorske zabavne muzike.

”Mislim da sam imao izbor najboljih kolega i muzičara koji su se u tom trenutku mogli naći. U svojoj karijeri sam stekao divne ljude i saradnike koji su dali sve od sebe da ove pjesme budu nešto posebno. Zaslugu za to imaju Aleksandar Kovačević, Zoran Vlajić, Mirsad Serhatlić, Šuki Planjanin, Rade Vučković, Natalija Preočanin Samardžić i Peđa Nedeljkovi­ć”, kazao je Kalezić.

 ?? ?? Ostavlja značajan trag u muzici
Ostavlja značajan trag u muzici

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina