Oslobodjenje

Porsche 963 prototip

-

Porscheov prototip 963 novi je član uspješne porodice trkača na duge staze koju su činili modeli 917, 935, 956, 962 i 919, a premijerno pojavljiva­nje na stazi imaće u januaru 2023. na trci 24 sata Daytone. Porsche je Festival brzine u Goodwoodu iskoristio da predstavi svoj novi trkaći prototip 963 kojim se od naredne sezone u novoj klasi vraća među najbrže u trkama izdržljivo­sti.

Novoosnova­ni tim Porsche Penske Motorsport će u FIA WEC i IMSA šampionati­ma nastupati sa dva automobila koji se uklapaju u norme LMDH klase, a u Porscheu su otkrili da će 963 već od naredne sezone ponuditi i privatnim timovima. Iza šasije Porschea 963 stoji poznata kompanija Multimatic, a prototip čija je karoserija inspirisan­a legendarni­m trkaćim dvojcem iz Grupe C pokreće 4,6-litarski biturbo V8 motor.

- U prvoj polovini ove godine 963 je prešao skoro 8.000 testnih kilometara. Na dobrom smo putu prema zacrtanim ciljevima, ali nas čeka još mnogo posla prije početka nove sezone u kojoj nas očekuje žestoka konkurenci­ja, rekao je Thomas Laudenbach, drugi čovjek odjela Porsche Motorsport.

Asus ROG Phone 6

Smartphone namijenjen gamerima, Asus ROG Phone 6, stiže 5. jula. DNK ROG Phonea je očigledno netaknut, ali ipak postoje neke razlike u modulu stražnje kamere. Modul je veći, a jedna od kamera, vjerovatno ultraširok­a, ima plavi detalj. Također, u modulu je uočljiva i treća kamera. Zasad je poznato da će korisnicim­a biti na raspolagan­ju kamera od 50 i 13 MP, dok detalja o trećem senzoru nema. Na stražnjoj strani se nalazi sekundarni ekran koji je nešto veći. Asus ROG Phone 6 postat će jedan od prvih mobitela s procesorom Snapdragon 8+ Gen 1. Selfie kameru će predstavlj­ati 12 MP senzor.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina