Oslobodjenje

Remi Borca i Celja

Za kraj priprema u Sloveniji fudbaleri Borca će sutra odmjeriti snage protiv mađarskog prvoligaša ZTE, a slijedi povratak u Banju Luku

- Piše: EMIR KATANA

Arsenal se pojačava

Napadač Manchester Cityja Gabriel Jesus karijeru će nastaviti u Arsenalu, objavili su britanski mediji. Arsenal će platiti odštetu od 45 miliona funti.

Dolaskom Erlinga Haalanda brazilski nogometaš bi sigurno imao ograničenu minutažu kao centralni napadač, a važnu ulogu u njegovom prelasku u Arsenal imao je njegov sunarodnja­k tehnički direktor topnika Edu te trener Mikel Arteta, koji je bio u stručnom stožeru Cityja.

Protekle sezone u 28 nastupa u Premier ligi Jesus je postigao osam golova. On će biti četvrto pojačanje Arsenala ovog ljeta nakon dolaska Marquinhos­a, Matta Turnera i Fabia Vieire.

U trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji fudbaleri Borca iz Banje Luke odmjerili su snage sa ekipom Celja, a nakon devedeset minuta igre na stadionu Arena petrol ovaj dvoboj je završen rezultatom 0:0.

U prvom poluvremen­u ekipa Nenada Lalatovića prepustila je posjed lopte protivniku i pokušavala da pokreće presing iz 1-35-2 sistema kada bi pustila protivničk­og štopera da unese loptu između Dejana Melega i Momčila Mrkaića.

Na isteku sat vremena igre oba su trenera dosta mijenjala. Borac je tada postao konkretnij­i. Pozicioni napadi uglavnom su išli preko Aleksandra Subića po lijevoj strani, dok je jako efikasan presing pravio dvojac Enver Kulašin - Benjamin Tatar kada bi Celje pokušavalo iznijeti loptu preko svoje lijeve strane.

Upravo je Kulašin propustio i najbolju priliku na utakmici kada se dodavanje protivničk­og golmana par minuta prije kraja od njegove lijeve noge odbilo malo pored lijeve stative.

U Borcu su od prvog minuta na terenu bili: Pavlović, Vojnović, Gajić, Andrić, Spremo, Popara, Piščević, Meleg, Tatar, Zakarić, Mrkaić, dok su u nastavku dobili priliku da igraju još Begić, Subić, Lazić, Kulašin, Čavić i Bošnjak.

Za kraj priprema fudbaleri Borca će sutra odmjeriti snage protiv mađarskog prvoligaša ZTE.

- Na našoj trećoj kontrolnoj utakmici ispravili smo sve greške od prošlog meča pred koji su igrači planski bili u velikom naporu, davali smo im po dva treninga, pa su u toj utakmici možda bili umorni i dekoncentr­isani. Zadovoljni smo, ušli su jako u meč, nedostajal­a je efikasnost, ali mi tempiramo našu formu za to 1. kolo kvalifikac­ija za Konferenci­jsku ligu, što je za nas i za navijače najbitnije, rekao je Milan Vještica, trener u stručnom štabu Borca.

Glavni trener Borca Nenad Lalatović imat će mnogo posla jer ekipa je pretrpjela dosta promjena i bit će od presudne važnosti da prođe određeni period kako bi se novi igrači uklopili i kako bi akcije dobile na automatizm­u. Prema igračkom kadru, Banjalučan­i važe za jednog od najvećih favorita za osvajanje titule u Premijer ligi.

Na trećoj kontrolnoj utakmici ispravili smo sve greške od prošlog meča, kazao je pomoćni trener Milan Vještica

 ?? / FK BORAC ?? Borac i Celje su odigrali meč bez golova
/ FK BORAC Borac i Celje su odigrali meč bez golova

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina