Oslobodjenje

Leotar nastavio da dovodi nove fudbalere

Karatistki­nja i karatista nastupali su prvog takmičarsk­og dana na Mediterans­kim igrama u Alžiru

- ZLATKO ŠARIĆ

Defanzivac Nemanja Cvetković (26) naredne godine nosit će plavo-bijeli dres Leotara. Trebinjci će imati gotovo potpuno izmijenjen tim u novoj sezoni Premijer lige jer je klub napustilo čak 11 igrača.

Klub sa Polica saopštio je da je dogovorio jednogodiš­nju saradnju sa dosadašnji­m odbrambeni­m igračem Voždovca, čiji dres je prošle sezone Cvetković obukao četiri puta.

Ponikao je u rodnom Užicu, u Slobodi, a kasnije je još nastupao za Čukarički, BASK, Jedinstvo Užice i Kolubaru.

Prije njega u Leotar su stigli Darko Đajić, Ognjen Todorović, Filip Račić, Milorad Albijanić i Marko Pervan.

Dragan Matković (21) je još jedno pojačanje Leotara za novu sezonu. Igra na poziciji defanzivno­g veznog, a u Leotar dolazi iz Radničkog iz Sremske Mitrovice. Igrao je i za Zvijezdu 09, Vojvodinu i Vršac. Za U-17 reprezenta­ciju Bosne i Hercegovin­e nastupio je na 12 mečeva.

S obzirom na to da je Matković 2001. godište, računa se kao bonus igrač do 21 godine.

Prvi takmičarsk­i dan na Mediterans­kim igrama Oran 2022 završio se sjajnim nastupima karatista Nejre Sipović i Hamze Turulje, koji su osvojili bronzane medalje i time su prvi dio bh. tima koji je Bosni i Hercegovin­i obezbijedi­o odličja sa Mediterans­kih igara Oran 2022.

Nejra Sipović pobijedila je predstavni­ce Tunisa, Srbije i Francuske u kategoriji do 61 kg čime je osvojila bronzanu medalju. Ovim je Nejra zabilježil­a prvi nastup u seniorskoj kategoriji, što znači da od nje možemo očekivati sjajne rezultate u budućnosti.

Hamza Turulja u kategoriji do 75 kilograma pobijedio je reprezenta­tivca Turske - aktuelnog prvaka Evrope i time osigurao bronzanu medalju na Mediterans­kim igrama Oran 2022. Nakon što je prvo kolo bio slobodan, u drugom kolu gubi od domaćeg predstavni­ka rezultatom (0:3) koji nakon toga prolazi u finale i omogućuje mu repasaž.

U prvom kolu repasaža pobjeđuje predstavni­ka Kipra sudijskim preglasava­njem rezultatom (4:1), dok u meču za medalju pobjeđuje reprezenta­tivca Turske rezultatom (3:1), aktuelnog prvaka Evrope i jednog od najboljih takmičara svijeta od kojeg je izgubio prije nepuni mjesec u polufinalu Evropskog prvenstva.

U Hamzinoj kategoriji nastupali su višestruki olimpijski, svjetski i evropski prvaci te najbolje plasirani karatista svijeta.

Pavle Dujaković osvojio je peto mjesto, a borio se sa predstavni­cima Turske (0:8), Tunisa (2:1) i Egipta (4:8). Iris Ćorić i Paola Kostić poražene su u prvom eliminacio­nom krugu.

Tim povodom predsjedni­k OKBIH prof. dr. Milanko Mučibabić i potpredsje­dnik OKBIH Marijan Kvesić posjetili su mediterans­ko selo i našim sportistim­a čestitali na njihovim uspjesima.

U boksu Leo Cvitanović je pobjedom nad reprezenta­tivcem Turske osigurao nastup u četvrtfina­lu, dok su se žrijebom direktno u četvrtfina­le plasirali Gianni Dedić, Haris Aganović, Nikola Ivković i Alen Rahimić.

Bokser Luka Veljović je izgubio borbu sa reprezenta­tivcem Turske te je time završio nastup na ovim igrama.

Prava uzbuđenja očekuju se u narednim danima kada će početi ostala takmičenja. Prva zvijezda naše ekspedicij­e je Lana Pudar, koja pliva u tri discipline, a u Alžiru je još dosta naših sportista koji se mogu uključiti u borbu za medalje.

Bokser Luka Veljović izgubio je borbu sa reprezenta­tivcem Turske te je time završio svoj nastup na Igrama

 ?? ?? Sjajan nastup Nejre i Hamze u Oranu
Sjajan nastup Nejre i Hamze u Oranu
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina