Oslobodjenje

Colorado Avalenche je osvajač Stanley Cupa

U šestoj utakmici finala najjače hokejaške lige na svijetu, NHL-A, Colorado je u gostima 2:1 savladao Tampa Bay sa ukupno 4:2 u seriji

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

igrač, proglašen je i dobitnikom trofeja Conn Smythe kao najkorisni­ji igrač doigravanj­a.

Makar je tek treći obrambeni igrač koji je osvojio ove dvije nagrade iste godine priključiv­ši se tako Bobbyju Orru (1970, 1972) i Nicklasu Lidstromu (2002).

Zanimljivo je da je ovo treći trofej legendarno­g Joea Sakica, sina hrvatskih emigranata, koji je igrao u obje prethodne titule Colorada 1996. i 2001. Sakic je igračku karijeru završio 2009. godine, a od 2011. je u Avalancheu kao generalni menadžer.

Ovo mu je prvi Stanley Cup koji je osvojio u uredu, a američki i kanadski mediji pripisuju mu ogromne zasluge za sastavljan­je šampionske ekipe.

Halilović u Nanterreu

Miralem Halilović ima novi klub, ali i naredne sezone će igrati u najvišem rangu francuske košarke. Kapiten košarkaške reprezenta­cije BIH novi je član pariskog Nanterrea, s kojim je potpisao dvogodišnj­i ugovor.

Prošle sezone je nosio dres Metropolit­ansa 92, također iz Pariza, prosječno bilježeći 10,7 poena i 5,9 skokova po meču u francuskom prvenstvu.

Podsjetimo, zmajevi se u Sarajevu pripremaju za duele protiv Češke Republike (1. jula) i Bugarske (4. jula) u sklopu kvalifikac­ija za Svjetsko prvenstvo.

Hurkacz donira novac

Sedmi nositelj na ovogodišnj­em Wimbledonu i prošlogodi­šnji polufinali­st u All England Clubu, poljski teniser Hubert Hurkacz odlučio je donirati 100 dolara za svaki as koji zabije na turniru za pomoć Ukrajini.

Hurkacz je jedan od najboljih servera na svijetu, ove je godine pogodio već 452 asa, više od njega postigli su samo John Isner i Reilly Opelka.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina