Oslobodjenje

Jackson treća svih vremena

Sjajna sprinteric­a istrčala je na atletskom prvenstvu Jamajke stazu od 200 metara za 21,55 sekundi za svoj najbolji rezultat u karijeri

- Z. Š.

Jamajčanka Shericka Jackson ostvarila je u Kingstonu na atletskom prvenstvu Jamajke treći najbolji rezultat svih vremena na 200 m 21,55 sekundi. Jackson je ranije pobijedila i na 100 m, ali nije krila iznenađenj­e kada je na semaforu vidjela svoje vrijeme, potvrđeno odsustvom vjetra.

- Iskreno, šokirana sam, nisam očekivala da ću ići tako brzo, znala sam da imam to u nogama, ali da tako brzo trčim... Samo sam zahvalna, izjavila je Jackson.

Samo pokojna Florence Griffithjo­yner, čiji svjetski rekord 21,34 stoji od 1988. godine, i Elaine Thompson-herah, koja je prošle godine na Olimpijski­m igrama u Tokiju trčala za 21,53 sekunde, bile su brže od nje. Jamajčansk­a 28-godišnja sprinteric­a srušila je svoj najbolji rezultat od 21,81, kao i najbolji rezultat sezone na 200 m od 21,77 sekundi koji je nekoliko sati ranije postigla Amerikanka Abby Steiner u Eugeneu (Oregon) na američkom državnom prvenstvu. Iza Jackson su ostale olimpijska pobjednica Thompson-herah (22,05) i Shellyann Fraser-pryce (22,14).

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina