Oslobodjenje

Velike stranke igraju na provjereno u ZDK-U

Fuad Kasumović nosilac je liste BHI-KF za ZDK, a liste za državni Parlament nose aktuelni poslanici Aida Baručija, Nermin Mandra i Zukan Helez

- MIRZA DAJIĆ

Stranke u Zeničko-dobojskom kantonu sastavljaj­u liste za opće izbore koji će se održati 2. oktobra. Očekuju se prljava kampanja i bespoštedn­a borba za stolice na državnom, federalnom i kantonalno­m nivou. Na listi SDA za Parlament BIH bi trebali biti: Nermin Mandra (Kakanj) kao nosilac, te Šemsudin Mehmedović (Tešanj), Amir Zukić (Visoko), Nurđehan Šahinović (Žepče), Faruk Hodžić i Šerif Patković (Zenica).

Iskusni parlamenta­rci

U izbornoj jedinici 5 za federalni Parlament, u kojoj su Zenica, Zavidovići, Maglaj, Žepče, Usora, Tešanj i Doboj-jug, nosilac liste je Miralem Galijaševi­ć (Zenica), a na listi bi trebali biti još: Adisa Kokić-hinović, Suad Huskić i Himzo Smajić (Tešanj), Nezir Pivić, Jasmin Duvnjak i Paša Smajlović (Zenica). U izbornoj jedinici 6, u kojoj su Visoko, Kakanj, Olovo, Breza i Vareš, nosilac liste je Mirsad Zaimović (Kakanj). Na listi bi trebali biti još: Rejhana Numanović i Almir Ljeskovica (Visoko), Đemal Memagić (Olovo), Amina Tabaković i Minela Alić (Breza) i Almedin Aliefendić (Kakanj).

Nosilac liste SDA za Skupštinu ZDK-A trebao bi biti Mirsad Hadžić iz Tešnja, a na listi bi se trebali naći: Selvedina Sarajlić-spahić, Ibrahim Šišić, Spahija Kozlić, Nebojša Nikolić, Emina Tufekčić i Namir Škaljo (Zenica), Mirnes Bašić (Kakanj), Ćazim Huskić (Žepče) i Fahrudin Čolaković (Olovo).

Nosilac liste SDP-A za Parlament BIH (SBK i dio ZDK) trebao bi biti Zukan Helez (Bugojno). Među kandidatim­a u izbornoj jedinici 5 za federalni Parlament su Elvir Karajbić (Zavidovići), Elvis

SDA i HDZ idu s provjereni­m imenima, SDP i

SBB sa osvježenom listom, Kasumović i društvo su uvjereni u trijumf, a NIP gaji nadu u uspjeh

Alijagić i Nermin Mehić Paprle (Zenica). Nosilac liste za ZDK bi trebao biti Mirsad Mahmutagić (Maglaj), a tu su još: Marina Mujkanović, Mladen Simić, Almir Babajić (Zenica), Jasminko Kapić (Maglaj) i Vedran Kaser (Tešanj).

Nosilac liste BH inicijativ­e Kasumović Fuad za Parlament BIH je Aida Baručija (Zenica), a na listi će biti sigurno Nihad Begić (Kakanj). Nosilac liste u izbornoj jedinici 5 za Parlament FBIH je Kenan Uzunović (Zenica), a u izbornoj jedinici 6 Fuad Breščić (Kakanj). Na prvoj listi će biti Denan Pašalić i Adnan Šut iz Zenice, a na drugoj Zerina Hasagić iz Kaknja. Nosilac BHI-KF za Skupštinu ZDK-A je Fuad Kasumović (Zenica). Na listi će sigurno biti: Sanja Renić, Elman Šabanović (Zenica), Vinko Marić (Žepče) i Jasmin Marušić (Zavidovići).

Na listi SBB-A za Federaciju BIH (u jedinici 5) ili za Parlament BIH biće dr. Adnan Jupić (Zavidovići). Kada je u pitanju kantonalni nivo, na listi će se naći Omer Škaljo (Zenica). Nosioci sve tri liste bi trebali biti mlađi ljudi koji nisu do sada bili u politici.

NIP i NES

Nosilac liste HDZ-A BIH na nivou kantona bi trebao biti Ivo Tadić (Žepče), a uz njega tu su i Josip Lovrić (Žepče) i Zlatko Jelić (Usora). Kada je u pitanju NIP, nosilac liste kandidata za federalni nivo (jedinica 5) je Edisej Sjerotanov­ić (Zenica). Nosilac liste za kantonalni nivo je Amra Babić (Visoko), a pored nje bi se trebali naći na listi i Harun Čolić (Zenica) i Dejan Kovačević (Breza).

Nosilac liste NES-A za kantonalni nivo vjerovatno će biti Hašim Mujanović (Zavidovići), a na listi bi se trebali naći Ramo Isak (Zenica), Samir Karahasano­vić (Zavidovići) i Dario Pekić (Visoko). Na nivo Federacije žele Azra Sinanović (Zavidovići) i Arnel Isak (Zenica), a državne liste nose Jusuf Mehić (Tešanj) i Sedmedin Amidžić (Kakanj).

 ?? ?? Fuad Kasumović juriša na Kanton
Fuad Kasumović juriša na Kanton
 ?? ?? Ivo Tadić ostaje prva pesnica HDZ-A
Ivo Tadić ostaje prva pesnica HDZ-A
 ?? ?? Mirnes Bašić je na listi SDA za Skupštinu ZDK-A
Mirnes Bašić je na listi SDA za Skupštinu ZDK-A

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina