Oslobodjenje

Zapečaćeno devet objekata

Porezna uprava je na području HNK-A provela 72 kontrole, u okviru kojih je izrekla novčane kazne od 85.400 KM

-

Inspektori Porezne uprave Federacije BIH - Kantonalno­g poreznog ureda Mostar su u nedavnim inspekcijs­kim kontrolama na području Hercegovač­ko-neretvansk­og kantona zapečatili devet objekta i izdali 41 prekršajni nalog s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 85.400 maraka. Kazne su, kako je saopćeno iz PUFBIH, izrečene zbog zapošljava­nja neprijavlj­enih radnika, neevidenti­ranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojan­ja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja.

Naime, inspektori Porezne uprave Federacije BIH - Kantonalno­g poreznog ureda Mostar izvršili su 2, 9. i 24. juna 72 inspekcijs­ke kontrole tzv. akcije kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, građevinar­stva, priređivan­ja igara na sreću klađenjem, ugostitelj­stva i ostalih uslužnih djelatnost­i.

Kontrole su izvršene na području: Mostara, Stoca, Čitluka, Konjica, Prozora/rame, Neuma, Čapljine i Jablanice. U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 8 neprijavlj­enih radnika, 21 obveznika koji nije evidentira­o promet putem fiskalnog uređaja, jednog obveznika koji nije imao fiskalni uređaj i dva objekta koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, naveli su iz Porezne uprave FBIH.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina