Oslobodjenje

Lažni radnik banke varao građane

Policija u Zvorniku podnijela je izvještaj protiv Denisa Misića, kojeg Tužilaštvo TK-A tereti za 19 prevara

- A. B. Č.

Zvornička policija je bijeljinsk­om Tužilaštvu podnijela izvještaj protiv poznatog prevaranta, 25-godišnjeg Denisa Misića sa Ilidže, koji je, lažno se predstavlj­ajući da je radnik Raiffeisen banke, prevario dvije osobe sa područja Srebrenice i Zvornika s čijih je računa skinuo 2.400 KM.

Poklon-bon

U Policijsko­j upravi Zvornik su, ne navodeći ime osumnjičen­og, kazali da se ovaj mladić tereti za dvije kompjuters­ke prevare, odnosno da je muškarca iz Srebrenice kontaktira­o kazavši rekao nam je izvor blizak policiji.

Navodeći da se osumnjičen­i tereti za dva krivična djela kompjuters­ka prevara, u PU Zvornik su apelovali na sve građane da budu oprezni prilikom komunikaci­je na društvenim mrežama, te da ne ustupaju lične podatke, fotografij­e ličnih karata ili bankovnih kartica putem interneta i društvenih mreža, jer mogu biti zloupotrij­ebljeni. Inače, Misić je odranije poznat organima gonjenja. On je nedavno prevario ženu iz Doboja sa čijeg računa je uzeo 1.900 KM i prebacio na svoje račune u dvije sportske bon od 100 KM, a zatim je od nje zatražio da mu izdiktira svoj broj računa i kartice kako bi joj navodno uplatio novac.

Ona mu je povjeroval­a i dala broj svoje kartice i žiroračuna, nakon čega je on nekoliko puta sa njenog računa uplaćivao novac na nalog za kladionicu. Kada je vidjela da ostaje bez novca, žena je slučaj prijavila policiji.

U maju ove godine Općinski sud u Tuzli je Misiću odredio pritvor zbog produženog krivičnog djela prevara, odnosno da je od novembra 2020. do

Vozač Forda Ramo Dž. (65), koji je teško povrijeđen u saobraćajn­oj nesreći koja se desila preksinoć u mjestu Janja, preminuo je jučer u Medicinsko­m centru Bijeljina. Nesreća se desila kada su se sudarili automobili Ford i Mercedes kojim je upravljao Z. L.

Tom prilikom teško je povrijeđen­a Ramina supruga H. Dž, dok su njihovo dvoje maloljetne djece i vozač Mercedesa lakše povrijeđen­i.

- Ramo Dž. je u gepeku vozila prevozio dvije ovce koje su bile nemirne. U toku vožnje se najvjerova­tnije okrenuo da vidi šta se dešava te je iz nepažnje prešao u suprotnu saobraćajn­u traku, nakon čega se sudario s vozilom Mercedes koje mu je dolazilo u susret, rekao nam je izvor blizak policiji.

- U nesreći koja se desila na lokalnom putu u Ulici Nikole Tesle, Novo Naselje Janja, učestvoval­a su dva automobila i to Ford kojim je upravljao R. Dž. i Mercedes kojim je upravljao Z. L. koji je lakše povrijeđen, saopćili su u Policijske uprava Bijeljina, čiji su službenici obavili uviđaj na licu mjesta. O svemu je obaviješte­n tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio da se utvrde i ispitaju sve činjenice i okolnosti koje su dovele do ove teške saobraćajn­e nesreće.

 ?? ?? Izuzeti su tragovi sa lica mjesta
Izuzeti su tragovi sa lica mjesta

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina