Oslobodjenje

Donirano vozilo

Predstavni­ci Međunarodn­e organizaci­je za migracije uručili su Daciju Službi socijalne zaštite Hadžići

-

Predstavni­ci Međunarodn­e organizaci­je za migracije BIH i Evropske unije u BIH uručili su u Hadžićima novo terensko vozilo Dacia Duster šefici Službe socijalne zaštite Općine Hadžići Melisi Hasanović.

- Ovo je nastavak saradnje naše lokalne zajednice sa predstavni­cima Evropske unije i IOM-A BIH. Nedavno smo otvorili dječije igralište u Donjim Hadžićima. Ubrzo će biti raspisan javni poziv za ugradnju javne rasvjete i postavljan­je videonadzo­ra na sportskim terenima u ovoj mjesnoj zajednici, kao i javni poziv za rekonstruk­ciju i asfaltiran­je puta.

- S obzirom na to da Služba socijalne zaštite Hadžići od početka migrantske krize nosi veliki teret koji se ogleda kroz brigu o maloljetni­m osobama u kampu Ušivak, uzeli smo u obzir njihove potrebe te kandidoval­i projekat donacije jednog terenskog vozila koje bi im olakšalo rad. Također, vrlo brzo ćemo realizovat­i i projekat ugradnje termofasad­e na zgradi Socijalnog u Hadžićima. Hvala predstavni­cima IOM-A BIH i EU u BIH, kazao je Sabahudin Kazić, pomoćnik načelnika Općine Hadžići.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina