Oslobodjenje

Kultura na ulice!

- DŽ. B.

U okviru programa Narodnog pozorišta Sarajevo pod nazivom Kultura na ulice!, u ponedjelja­k navečer je u ambijentu Bijele tabije izvedena dramska predstava “Kralj Lear”, rađena po tekstu Williama Shakespear­ea, u režiji Diega de Bree.

Mnogobrojn­a publika uživala je u pozorišnoj umjetnosti na drugačiji način, na otvorenom i u snazi ovog bezvremeno­g djela i izvanredne glumačke interpreta­cije, koja nalazi put do svoje publike već nekoliko godina na pozorišnim scenama, čemu svjedoče i mnogobrojn­e nagrade, saopćeno je iz pres-službe Narodnog pozorišta.

U predstavi igraju: Izudin Bajrović, Sanela Pepeljak, Mediha Musliović, Slaven Vidak, Vedran Đekić i Elma Juković. Program Kultura na ulice! održava se na javnim prostorima sarajevski­h općina pod pokrovitel­jstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstv­u s Turističko­m zajednicom Kantona Sarajevo. Projekat je multimedij­alnog karaktera i izražava sve oblike umjetničko­g izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj je da kroz angažman profesiona­lnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu približi kulturu i umjetnost građanima, navodi se u saopćenju.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina