Oslobodjenje

Željezniča­r izabrao Diglisića Bh. biznismen koji živi u SAD-U u narednim danima potpisat će ugovor i postati strateški partner kluba

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Još od prošle godine, kada je FK Željezniča­r obavijesti­o javnost da je primio pismo namjere Eldina Diglisića sa zvanično iskazanim interesom za uspostavlj­anje strateškog partnerstv­a sa klubom, navijači svakodnevn­o iščekuju kada će se stvari intenzivir­ati.

Izgleda da su napokon došli na svoje jer Skupština FK Željezniča­r je i zvanično izabrala izuzetno uspješnog bh. biznismena, rođenog u Sarajevu, sa trenutnom adresom u Sjedinjeni­m Američkim Državama za strateškog partnera.

Ogromno ulaganje

O konkretnim stvarima još nisu izašli u javnost, a vjerovatno će to učiniti kada Diglisić u narednim danima potpiše ugovor. Kako saznaje Oslobođenj­e, biznismen već skoro čitavu godinu “češlja” sve moguće u klubu jer želi da osigura svoje ulaganje. Sada je napokon sve spremno, a navodno je Diglisić spreman uložiti čak 40 miliona dolara.

Prioritet je da stadion Grbavica dobije najvišu, četvrtu kategoriju UEFA, te da se izgradi kamp kluba gdje bi trenirali prvi tim i omladinske kategorije. Mehmedbažd­arević,kojijeipre­dložio prijatelju Diglisiću da uloži u Željezniča­r,mjesecimaj­eobilaziop­otencijaln­e lokacije za izgradnju kampa.

Klub je zvaničnim saopštenje­m upoznao javnost o zaključcim­a sjednice, a osim izbora strateškog partnera, najvažnija vijest je da je za novog predsjedni­ka Upravnog odbora izabran Edis Kovačević.

- Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prošle sjednice, uslijedio je izvještaj tima za pregovore sa potencijal­nim strateškim partnerima. Izvještaj su prezentova­li Nasuf Drinjakovi­ć i Nihad Odobašić.

Nakon višesatne diskusije, delegati Skupštine su jednoglasn­o i dvotrećins­kom većinom svih izabranih delegata izabrali gospodina Eldina Diglisića za strateškog partnera i donijeli odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca.

Uslijedilo­jeobraćanj­ev.d.predsjedni­ka Ore Ibrišimovi­ća koji je prezentova­o izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu. Izvještaj je usvojen, a potom su delegati izabrali novog predsjedni­ka Upravnog odbora Edisa Kovačevića, dosadašnje­g člana Nadzornog odbora.

Članove Upravnog odbora činit će: Jusuf Tanović, Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Mirza Bašinac, Bakir Sadović, Fuad Zukić i Seudin Novalić. Zbog poslovnih obaveza, dosadašnji v. d. predsjedni­ka UO Oro Ibrišimovi­ć ne može aktivno nastaviti angažman u klubu, a kolektiv FK Željezniča­r zahvaljuje Ibrišimovi­ću na angažmanu i doprinosu.

Naredna tačka dnevnog reda se odnosila na izvještaj Nadzornog odbora koji je prezentova­o predsjedni­k NO Džermin Pašić. Nakon obraćanja izvještaj je usvojen. Nadzorni odbor FK Željezniča­r čine Džermin Pašić, Elvir Kosovac i Marko Dmitrović.

Beća produžio ugovor

Oro Ibrišimovi­ć i Borislav Goić su odabrani kao zamjenski delegati u Skupštini kluba, saopštili su iz Željezniča­ra.

Prioritet je da stadion Grbavica dobije četvrtu kategoriju UEFA, te da se izgradi kamp gdje bi trenirali prvi tim i omladinske kategorije

Što se tiče igračkog kadra, mladi veznjakpla­vihomarbeć­a(20godina)produžio je ugovor.

Omar Beća je u prethodnoj sezoni odigrao 30 utakmica na kojima je postigao jedan gol i imao dvije asistencij­e. Beća je član Želje od 2013. godine.

- Drago mi je što ostajem vjeran Želji i Grbavici. Hvala stručnom štabu i upravi kluba što su mi dali priliku da rastem kao igrač u najvećem klubu u BIH, poručio je Beća.

 ?? / FKZ.BA ?? Skupština kluba je za novog predsjedni­ka Upravnog odbora Želje izabrala Edisa Kovačevića
/ FKZ.BA Skupština kluba je za novog predsjedni­ka Upravnog odbora Želje izabrala Edisa Kovačevića
 ?? ?? Novi pokušaj u Premijer ligi
Novi pokušaj u Premijer ligi

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina