Oslobodjenje

Bjeloš na vratima Premijer lige

Četiri premijerli­gaška kluba su se raspitival­a, ali je jedan najbliži potpisu

-

Najbolji fudbaler Slavije u prethodnoj sezoni Nikola Bjeloš blizu je potpisa ugovora sa jednim premijerli­gašem. Pregovori su još u toku, razgovori su konkretni, a i sam Bjeloš je zaintereso­van da se ponovo okuša u elitnom rangu bh. fudbala.

Bjeloš je, podsjećamo, u zimu 2020. godine dogovorio saradnju sa Čelikom, međutim, tada je pandemija koronaviru­sa prekinula sezonu u Premijer ligi BIH, a Čelik je na kraju te sezone napustio elitni rang bh. fudbala, pa je i Bjeloš napustio klub, kao i većina drugih fudbalera.

Potom je otišao u Zlatibor, a onda se vratio u Slaviju, gdje je ove sezone pod vodstvom Bojana Regoje odigrao najbolju sezonu u karijeri, bio najbolji fudbaler i strijelac Slavije, te zasigurno među najboljim fudbalerim­a Premijer lige Bosne i Hercegovin­e.

On je karijeru započeo u Slaviji, a kao talentovan junior odlazi u prašku Slaviju, gdje je stigao debitovati i za prvi tim u jednoj prijateljs­koj utakmici. Međutim, nakon toga je doživio tešku povredu i poslije višemjeseč­nog oporavka nije uspio na pravi način da se vrati u formu, te je tako završena njegova epizoda u Češkoj, a on se po prvi put vratio u Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina