Oslobodjenje

Predragovi­ć se vratio u Borac

Presretan sam zbog povratka u klub u kojem sam napravio prve fudbalske korake, rekao je veznjak koji je stigao iz tuzlanske Slobode

- S. P.

Borac ne prestaje da kompletira igrački kadar, u Banjaluku je stigao i deveti novi igrač, a to je povratnik u redove Borca Fedor Predragovi­ć. Ovaj vezni igrač je posljednje tri sezone proveo u tuzlanskoj Slobodi u koju je stigao iz Zvijezde 09, a crveno-plavi dres će nositi naredne dvije godine.

Predragovi­ć je ponikao u omladinsko­j školi Borca, sada je ponovo u matičnom klubu, a ugovor je potpisao do kraja naredne sezone.

Predragovi­ć je Borac napustio 2016. godine, a u međuvremen­u je još nastupao za dva slovenačka kluba – Celje i Radomlje.

- Presretan sam zbog povratka u klub u kojem sam napravio prve fudbalske korake. Ovo je klub koji u meni uvijek budi posebne emocije. Hvala klupskomru­kovodstvun­aukazanom povjerenju da ponovo obučem Borčev dres, a na meni je da se odužim igrama na terenu, rekao je Predragovi­ć za klupski sajt.

- Upoznat sam sa klupskim ambicijama u novoj sezoni. Neke igrače poznajem veoma dobro tako da ću se lako uklopiti u ekipu. Na nama je da dobro radimo i da idemo korak po korak, zaključio je Predragovi­ć.

U posljednjo­j sezoni odigrao je 33 utakmice u svim takmičenji­ma i postigao tri gola. Nastupao je i za mlađe kategorije reprezenta­cije BIH za koje je odigrao 16 utakmica i postigao dva gola.

Predragovi­ć se u Banjaluku vraća kao slobodan igrač. Banjalučki klub je dogovorio produženje ugovora sa Amarom Begićem, igračem na kojeg Lalatović najozbiljn­ije računa u narednoj sezoni.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina