Oslobodjenje

Posljednje Čilić i Berrettini morali vijesti odustati od Wimbledona

Zbog koronaviru­sa morala su odustati dva vrhunska igrača, a organizato­ri sada strepe jer su Nadal i Đoković imali kontakt sa zaraženima

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

I hrvatski i italijansk­i reprezenta­tivac smatrali su se favoritima iz sjene.

- Srce mi je puklo jer moram objaviti kako odustajem od Wimbledona. Razlog je pozitivan test na Covid-19. Imam simptome i prethodne dane sam proveo u izolaciji. Premda moji simptomi nisu ozbiljni, odlučio sam se ponovno testirati zbog zaštite zdravlja svih ostalih, poručio je Berrettini.

Vijesti o Čiliću i Berrettini­ju nikako nisu pozitivne za Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, tenisere koji su u glavnom fokusu na londonskoj travi. Naime, Đoković je 23. juna imao trening s Čilićem, a istog dana su zajedno trenirali Nadal i Berrettini. Svi oni su tokom tog dana bili u bliskom kontaktu te sada dva najveća favorita moraju strahovati da li su i oni pozitivni.

Ispred okružnog suda

u Bonu sinoć je muškarac ostavio odsječenu ljudsku glavu, piše list Bonner Generalanz­eiger. Muškarac je uhapšen, a biće pokrenuta istraga, prenosi Reuters.

Premijer Kosova Aljbin

Kurti sastao se sa ambasadori­ma zemalja Kvinte i šefom Ureda EU u Prištini Tomašom Suniogom sa kojima je razgovarao o registarsk­im tablicama i energetsko­m sporazumu.

Rusija želi poboljšati

odnose s talibanima u Afganistan­u, kazao je ruski predsjedni­k Vladimir Putin u Dušanbeu tijekom posjeta Tadžikista­nu..

Kyrgios: To je glupost

- Igranje parova u pet setova je najveća glupost ikada, rekao je australijs­ki teniser Nick Kyrgios u uvodu onoga što ga čeka na turniru parova u Wimbledonu.

Turnir parova na preostala tri Grand Slam turnira u godini igra se na dva dobivena seta, ali ne i na Wimbledonu.

- To niko ne želi i ne razumijem takvu odluku. Niko od tenisera to ne želi igrati, niko od gledalaca to ne želi gledati, ali tako se igra. To nema nikakvog smisla. Stvarno ne razumijem kome to odgovara, rekao je Kyrgios, a prenosi Eurosport.

Američki košarkaš Billy Baron novi je igrač milanske Olimpije nakon što je dogovorio dvogodišnj­u saradnju sa timom koji vodi Ettore Messina.

Ovaj 31-godišnjak imao je veoma uspješnu karijeru u Zenitu iz Sankt Peterburga, s kojim se domogao titule prvaka Rusije. U VTB ligi je u prosjeku ubacivao 14,6 poena uz fantastiča­n procenat za tri poena - 46,5 posto.

 ?? / EPA ?? Berrettini je prošle sezone u finalu poražen od Đokovića
Baron seli u Italiju
/ EPA Berrettini je prošle sezone u finalu poražen od Đokovića Baron seli u Italiju
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina