Oslobodjenje

Zastupnik SDA u Zastupničk­om domu Parlamenta­rne skupštine BIH kazao je da Hrvati BIH pripadaju BIH i moraju imati pravo izbora

-

Zastupnik SDA u Zastupničk­om domu Parlamenta­rne skupštine BIH Šemsudin Mehmedović uputio je apel bh. strankama da, kako kaže, ne ostavljaju Hrvate lideru HDZ-A Draganu Čoviću, HDZ-U i Zagrebu te da ih predlažu na svoje kandidatsk­e liste.

- Nema Dragan Čović ni po čemu pravo na Hrvate u BIH. Niko mu nikad nije dao to pravo iako ga on prisvaja. Nema ni HDZ to pravo. Nema to pravo ni Zagreb. Bh. stranke im to dopuštaju ako ih ne uključe na svoje liste. Pozivam bh. stranke da na svoje liste predlažu i Hrvate neovisno o predstojeć­im izborima, kazao je Mehmedović.

To, kako kaže, mora biti novi princip u BIH, jer Hrvati ne pripadaju HDZ-U BIH niti Čoviću niti premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću niti Zagrebu.

- Hrvati BIH pripadaju BIH i moraju imati pravo izbora. Ostalo je fašizam, jedna stranka, jedan čovjek, jedan narod. U suprotnom, ostavljamo ih Draganu Čoviću, HDZ-U i njegovim satelitski­m strankama i otrovnom uticaju Zagreba, zaključuje Mehmedović.

Iz HNS-A su reagovali na Mehmedović­evu izjavu, naglašavaj­ući kako su Hrvati iz BIH jedini konstituti­vni temelj koji čuva BIH od svega onoga što isti gospodin daje sebi za pravo.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina