Oslobodjenje

Zahvalnicu premijeru i ministrici finansija Federacije Bosne i Hercegovin­e uručili su članovi menadžment­a Union banke

-

Premijer Federacije BIH Fadil Novalić i dopremijer­ka, ujedno ministrica finansija, Jelka Milićević posjetili su Union banku povodom desetogodi­šnjice uspješnog poslovanja ove banke. Članovi menadžment­a banke uručili su zahvalnice premijeru i federalnoj Vladi, ministrici Milićević i federalnom Ministarst­vu finansija.

Premijer Novalić je nakon ove posjete izjavio da je ova banka izuzetno dragocjena Vladi jer su putem te banke provedeni značajni programi - plasiran je najveći dio novca za privredu iz izuzetno bitnog Garantnog fonda, a drugi program se odnosi na poticaj rješavanju stambenog pitanja mladih.

- Mi smo preko ove banke, plasiranje­m otprilike 30 miliona KM godišnje već petšest godina, formatiral­i program za dugi period, od 20 godina, s izuzetno niskim kamatama. Kao takvi, bili smo poticaj da sve druge banke prihvate takve programe i plasiraju ih, pa to sve skupa upetorostr­uče, rekao je Novalić.

On preporučuj­e menadžment­u banke i uposlenici­ma da nastave pozitivan trend jer su pokazali vrijednost koju Vlada prepoznaje i podržavaće je.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina