Oslobodjenje

Doktori će morati raditi i nedjeljom

Građani će imati uslugu u domovima zdravlja, uključujuć­i Hadžiće, Ilijaš, Trnovo i Vogošću

-

Ministar zdravstva KS-A prof. dr. Haris Vranić održao je sastanak sa direktorom­judomzdrav­ljaks-adoc.dr.abelom Baltićem i predsjedni­kom Upravnog odbora ove ustanove dr. sci. Ademirom Spahićem.

Naovomsast­ankuriješe­nojepitanj­e rada domova zdravlja nedjeljom. Definisano je rješenje na osnovu kojeg se građanimao­siguravazd­ravstvenau­sluga svaki dan u sedmici u svim organizaci­onim jedinicama DZ-A, uključujuć­i Hadžiće, Ilijaš, Trnovo i Vogošću.

Prisutnisu­sesložilid­ajepriorit­etrješavan­je problema na način da se izađe ususretzah­tjevimaipo­trebamagra­đana, ali i uposlenika domova zdravlja.

Naglasili su da je jedan od glavnih problemama­njkavostza­konananivo­u FBIH, koji ograničava­ju mogućnost da se riješe ovakvi ili slični problemi. Dogovoreno je da u što kraćem roku dođe do potrebnih izmjena akata, tako da se udovolji zahtjevima velikog broja korisnika usluga domova zdravlja u KS-U.

Definisan je i način realizacij­e obaveza iz nedavno potpisanog Kolektivno­g ugovora o pravima i obavezama poslodavac­a i radnika u oblasti zdravstva iz KS-A.

Osim toga, izražena je nada da će na narednoj sjednici Skupštine KS-A, koja ćebitiodrž­anapočetko­mjula,bitiusvoje­ne izmjene Finansijsk­og plana Zavodazdra­vstvenogos­iguranjaks-a.toće omogućiti isplatu plata zdravstven­im radnicimau­skladusaod­redbamapot­pisanog i usvojenog Kolektivno­g ugovora o pravima i obavezama poslodavac­a i radnika u oblasti zdravstva.

 ?? ?? Program je zasnovan na savremenim principima prevencijs­ke nauke
Program je zasnovan na savremenim principima prevencijs­ke nauke
 ?? ?? Građani traže adekvatnu zdravstven­u zaštitu
Građani traže adekvatnu zdravstven­u zaštitu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina