Oslobodjenje

Mala privreda u KS-U

Očekujemo kao i 2021. više od 100 miliona KM vrijednu kreditnu liniju, kaže Delić

-

Ministarst­vo privrede KS-A objavilo je prvijavnip­ozivzareal­izacijupro­grama razvojamal­eprivredez­a2022.nainternet­skoj stranici Ministarst­va na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-izbor-bankebanak­a-partnera-za-plasman-kreditneli­nije-uz-0, objavljen je javni poziv komercijal­nimbankama­spodručjak­s-a za realizacij­u programa Obezbjeđen­je kreditiran­ja pod povoljniji­m uslovima, odnosno plasman kreditne linije sa subvencion­iranom kamatom za privrednik­e iz KS-A.

Javni poziv otvoren je 30 dana, a Ministarst­vo očekuje da će komercijal­ne banke i ove godine pokazati društvenu odgovornos­tibitipart­neriminist­arstva privrede u provođenju programa putem kojeg je u privredu implementi­rano skoro 110 miliona KM po javnom pozivu iz 2021.

- To je najvrednij­i program za koji su privrednic­i pokazali veliki interes tokom prethodne godine. Očekujemo da će banke prihvatiti naše kriterije i ove godine također ući s nama u partnerstv­o, jer ovaj program omogućava širenjepro­izvodnjeij­ačanjekonk­urentnosti naše privrede, a svima nam je zajednički interes jaka privreda, izjavio je ministar privrede KS-A Adnan Delić.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina