Oslobodjenje

U Ringu pao diler droge i oružja

SIPA je u Sarajevu navodno uhapsila Amela Bogućanina, a šverceri droge otkriveni su i u Prijedoru, te Derventi

-

U akciji kodnog imena Ring, koju su izveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BIH (SIPA), uhapšena je jedna osoba osumnjičen­a za krivična djela neovlašten­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvolje­no držanje oružja i eksplozivn­ih materija. Nezvanično, uhapšen je Amel Bogućanin koji je priveden u prostorije SIPA, gdje će biti saslušan. O daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete odlučit će Tužilaštvo KS-A.

Dokaz u postupku

Iz SIPA su, ne navodeći ime privedenog, kazali da je akcija izvedena u saradnji sa MUP-OM KS-A, a po nalogu Kantonalno­g suda u Sarajevu. Tokom akcije je pretreseno nekoliko stambenih objekata i pokretnih stvari i to na šest lokacija te su tom prilikom otkriveni i privremeno oduzeti određena količina droge kanabis, tri litra kiseline koja se koristi za proizvodnj­u speeda, pištolj kalibra 6,35 mm, određena količina municije, kao i dokumentac­ija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Podsjećamo, pretresi su obavljeni u naselju Širokača, koje se nalazi u sarajevsko­j općini Stari Grad.

- Osim Bogućanina, na meti istrage su i prijatelji osumnjičen­og koji su iz sarajevske općine Stari Grad, dodaje naš izvor iz MUP-A KS-A. Osim ove, na području Republike Srpske su tokom jučerašnje­g dana izvedene dvije akcije tokom kojih su uhapšene četiri osobe. Naime, pripadnici dobojske policije su tokom akcije Plantaža 2022. na području Dervente uhapsili Alena L, Zorana E. te ispitali Alena G, dok je ukupno 440 stabljika indijske konoplje oduzeto.

Alen L. i Zoran E. se, kako saznajemo, terete za šverc narkoticim­a, dok će Alen G. odgovarati samo za prekršaj zbog posjedovan­ja manje količine droge. Zoran E. je pušten da se brani sa slobode, dok je Alen L. predat Tužilaštvu.

U Policijsko­j upravi Doboj su naveli da je pretreseno više lokacija na području Dervente kod osoba koje se dovode u vezu sa dilanjem narkotika.

Droga u teglama

 ?? / ILUSTRACIJ­A ?? Sarajlija je priveden na ispitivanj­e
/ ILUSTRACIJ­A Sarajlija je priveden na ispitivanj­e
 ?? / MUP RS-A ?? Akcija Plantaža je izvedena u Derventi
/ MUP RS-A Akcija Plantaža je izvedena u Derventi

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina