Oslobodjenje

Rahimiju 12 godina

- A. B. Č. a. B. Č.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, pretreseni su kuća i pomoćni objekti A. L, gdje su i pronađene stabljike. Istog dana, pretresen je i Z. E, kao i kuća i pomoćni objekti na području Dervente, te je zaplijenje­no 99 sjemenki koje asociraju na indijsku konoplju i mobitel, saopćili su u PU Doboj, gdje su dodali da su pretreseni kuća i pomoćni objekti A. G. iz Dervente, te je oduzeta providna vrećica u kojoj se nalazila marihuana. U Prijedoru je policija prilikom pretresa objekata koje je B. A. koristio pronašla dvije staklene tegle sa više od kilogram marihuane, te metalnu drobilicu. Policija će protiv osumnjičen­og dostaviti izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Kantonalni sud u Bihaću je izrekao prvostepen­u presudu kojom je Mashala Rahimija proglasio krivim za krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom te ga je na osnovu toga osudio na 12 godina robije. U izrečenu kaznu zatvora optuženom se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru i to od 30. oktobra 2021. godine pa do upućivanja na izdržavanj­e kazne zatvora.

U presudi se navodi da se Rahimi oslobađa optužbe da je počinio krivično djelo nasilje u porodici. S obzirom na to da se radi o nepravomoć­noj presudi, strankama u postupku je dozvoljena žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovin­e u roku od 15 dana.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina