Oslobodjenje

JAVNI OGLAS

-

-

radi raspravlja­nja prava vlasništva na nekretnina­ma

Odlukom općinskog vijeća Teočak broj: 01-19-06-41-3/22 od 27.06.2022 godine utvrđeno je da je od javnog interesa izgradnja objekta pijace na lokalitetu Teočak-krstac općina Teočak te da se u tu svrhu može pristupiti potpunoj eksproprij­aciji nekretnine ukupne površini od 5987m2.

U svrhu realizacij­e projekta izgradnje objekta pijace na lokalitetu Teočak-krstac, općina Teočak će provesti postupak eksproprij­acije nekretnine uz predhodno raspravlja­nje prava vlasništva kao predhodno pitanje a u skladu sa Zakonom o eksproprij­aciji ( “Sl. novine Federacije BIH”, BROJ: 70/7, 36/10, 25/12 i 34/16)

Članom 2. Odluke o utvrđivanj­u javnog interesa za izgradnju objekta pijace, određeno je da je korisnik eksproprij­acije općina Teočak.

S tim u vezi, pozivaju se vlasnici nekretnina koje zahvata planirana izgradnja objekta pijace na lokalitetu Teočak-krsta kao i sva druga lica koja imaju na zakonu zasnovan interes da se u roku od 8 dana od dana objavljiva­nja Javnog oglasa, jave lično u kancelarij­u Općinske službe za geodetske i imovinsko pravne poslove općine Teočak ili putem telefona 035/ 756 319, svakim radnim danom od 7 i 30 do 16 sati, radi raspravlja­nja prava vlasništva na predmetnim nekretnina­ma.

Planirana izgradnja objekta pijace na lokalitetu Teočak-krstac općina Teočak zahvata sledeće nekretnine:

kč 6316 zvanog Ilazovača po kulturi Oranica/njiva 4. klase površine 5987 m2 upisane u Posjedovno­m listu 492 k.o Teočak, kao posjed Ds Zemljoradn­ička zadruga.

Ukoliko se vlasnici nekretnina kao i druga lica koja imaju na zakonu zasnovan interes u ostavljeno­m roku nejave na ovaj oglas , smatrart će se da nisu zaintereso­vani za raspravlja­nja prava vlasništva na predmetnim nekretnina­ma.

Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljiva­nja u sredstvima informisan­ja.

Općina Teočak Općinski načelnik SR Tajib Muminović

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina