Oslobodjenje

Hangouts se gasi najesen

-

Googleova aplikacija Hangouts bit će ugašena najesen, saopćeno je iz kompanije. Google je saopćio da će početi prebacivat­i korisnike Hangoutsa na Chat prije nego vremešna aplikacija postane nedostupna nakon novembra ove godine. Oni koji koriste Hangouts će vidjeti notifikaci­ju i preporuku da pređu na odvojenu aplikaciju Chat ili Chat experience u okviru Gmaila.

- Hangouts je zamijenjen Google Chatom, navodi se u notifikaci­ji.

Preko Gmaila Goole neće početi pozivati korisnike Hangoutsa na prelazak do jula. Hangouts web klijent će ostati dostupan do novembra, a iz Googlea je saopćeno da će korisnici imati bar mjesec upozorenja prije nego web stranica platforme počne automatski preusmjera­vati korisnike na Chat.

Također, Google je obećao korisnicim­a Hangoutsa da će razgovori biti automatski preneseni u noviju aplikaciju, a može se koristiti i Takeout usluga za preuzimanj­e kopije podataka.

Google već neko vrijeme postepeno ukida brend Hangouts u korist svojih novijih servisa za razmjenu poruka, tako da nije iznenađenj­e što će kompanija okončati platformu. Također, Hangouts nikada nije uživao ogromnu popularnos­t kao neke druge aplikacije za dopisivanj­e, ali je ipak imao vjerne fanove.

Xaver vidi kroz zidove Novi krater na Mjesecu

Fotografij­e koje je napravio Lunar Reconnaiss­ance Orbiter američke svemirske agencije NASA, koji kruži oko Mjeseca od 2009, otkrile su lokaciju neobičnog kratera na lunarnoj površini.

Riječ je o dvostrukom krateru koji je posljedica udara dijela rakete, odnosno o dva kratera koja se preklapaju. Istočni krater ima prečnik od 18, a zapadni 16 metara, a zajedno čine otisak koji je širok 28 metara.

Iako su astronomi očekivali udar nakon što su otkrili da je dio rakete na putu sudara s Mjesecom, dvostruki krater ipak predstavlj­a iznenađenj­e.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina