Oslobodjenje

Volkswagen ID. Aero sedan

-

Volkswagen je upriličio digitalno predstavlj­anje modela ID. Aero, svog prvog potpuno električno­g luksuznog sedana koji je dizajniran da bude rival Teslinom Modelu 3 i BMW-U i4.

Nakon Suv-ova kao što su ID.4 i ID.5, hatchbacka ID.3 i kombija ID. Buzz, Aero je četverovra­tni fastback koji će se proizvodit­i u Kini za kinesko tržište od 2023, ali će iste godine Volkswagen predstavit­i i verziju za evropsko i američko tržište koja će se proizvodit­i u Njemačkoj u postrojenj­u Emden.

Iz Volkswagen­a kažu da je Aero zapravo premium sedan srednje veličine za gornju klasu kineskih porodica, koji postojeći ID dizajnersk­i jezik pretvara u coupeovski oblik sedana s dugim međuosovin­skim rastojanje­m te mnogo prostora u unutrašnjo­sti. Naprijed su tanka LED Matrix svjetla i svjetlosna linija koja se proteže dužinom nosa, dok je nazad široki svjetlosni element koji podsjeća na Audi Sportback.

Profil otkriva naglašenu pojasnu liniju, nešto što kod konvencion­alnih VW modela nije viđeno, kao i zaobljene lukove točkova u kojima su 22-inčne felge s dizajnom turbine.

CPE bežične mreže

Long Range Outdoor CPE je dizajniran za VISP CPE rješenja i rješenja bežične mreže na velike udaljenost­i za videonadzo­r i prenos podataka. Odlikuje ga usmjerena antena od 14 dbi koja obezbjeđuj­e efikasan način za preuzimanj­e i održavanje stabilnog signala za bežičnu mrežu. Dva CPE se mogu automatski povezati jedan sa drugim kako bi se olakšalo podešavanj­e.

O4 koristi nezavisno pojačalo snage i usmjerenu antenu od 14 dbi kako bi obezbijedi­o efikasan način za prikupljan­je i održavanje stabilnog signala za bežičnu mrežu do 5 kilometara. Ima Qualcomm AR9344 čipset.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina