Oslobodjenje

Verratti opljačkan

-

Veznjak PSG-A Marco Verratti, koji provodi odmor na Ibizi u kući bivšeg brazilskog napadača Ronalda, opljačkan je, a procjenjuj­e se da su lopovi odnijeli robu u vrijednost­i tri miliona eura.

Španska policija otvorila je istragu o slučaju nakon podnesene prijave.

Lokalne novine Diario de Ibiza procjenjuj­u vrijednost provale na oko tri miliona eura, navodeći da nikoga nije bilo u kući u trenutku krađe.

Ova nova pljačka nogometaša dogodila se nekoliko dana nakon što je opljačkan španski napadač RB Leipziga Dani Olmo. Španskog reprezenta­tivca opljačkale su na ulici u Valenciji dvije osobe koje su mu ukrale vrhunski sat, pišu španski mediji.

Zlato za Paltrinier­ija

Italijan Gregorio Paltrinier­i pobijedio u utrci na 10 km u daljinskom plivanju na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. To mu je drugo zlato, jer je slavio i na 1.500 metara.

Ukupno mu je to četvrta medalja na SP-U u Budimpešti, bio je srebreni u daljinskom plivanju na 5 km i bronzani u mješovitoj štafeti 4x1.500 m.

Srebro je osvojio njegov sunarodnja­k Domenico Acerenza, a bronzu Nijemac Florian Wellbrock, koji je bio zlatni na 5 km.

 ?? / EPA ?? Italijan je osvojio četiri medalje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti
/ EPA Italijan je osvojio četiri medalje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina