Oslobodjenje

Navijači Intera dočekali Lu

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Belgijanac je sletio u Milan, a aerodrom je bio pod opsadom tifoza italijansk­og kluba

Ćivić i Erić ostaju

FK Sloboda je zvanično produžila ugovore sa Muharemom Ćivićem i Filipom Erićem.

Golmanu Eriću je krajem maja 2022. istekao ugovor sa Slobodom, a sada je tuzlanski premijerli­gaš dogovorio nastavak saradnje sa 27-godišnjim čuvarem mreže.

Filip Erić se prvi put priključio Slobodi u sezoni 2016/2017. Branio je još i u FK Voždovac, FK Šumadija, FK Drina Zvornik, FK Rad, FK Zvijezda 09, FK Željezniča­r, odakle je ponovo prešao u FK Sloboda 2021. godine.

Muharem Ćivić je profesiona­lnu karijeru počeo u Slobodi 2011, a potom je igrao i za FC MAS Taborsko, NK Travnik, FK Sloga Tojšići, NK Zvijezda Gradačac, FK Velež i FK Krupa.

Polako se zahuktava stanje na tržištu nogometaša, a već je nekoliko velikih transfera realizovan­o. U centru pažnje svakako je Romelu Lukaku koji se vraća u Inter, istina, na posudbu iz Chelseaja.

Italijansk­i mediji pisali su kako su navijači Intera protiv njegovog povratka jer smatraju da nije trebao ići nakon pretprošle sezone kada je Inter osvojio titulu prvaka. Ipak, kada je jučer Lukaku sletio u Milan, dočekala ga je prava navijačka euforiju, a Gazzetta dello Sport je napisala: “Gradom je opet zavladala romelumani­ja, a aerodrom je pod opsadom”.

Oduševljen povratkom

Belgijanac ne krije da je oduševljen povratkom u Inter, jer je još prije nekoliko mjeseci jasno dao do znanja da mu se u Londonu ne dopada. Lukaku je u Inter došao iz Manchester Uniteda u ljeto 2019. uz odštetu od 80 miliona eura. Tako je postao daleko najskuplji igrač u historiji Intera. Da je klub napravio pravi potez, pokazalo se jer je u dvije sezone Lukaku postigao 64 i asistirao za 16 golova te ga vodio do Scudetta prošle godine.

Ipak, kada je Chelsea poslao rekordnu ponudu od 115 miliona eura, Lukaku je rekao da, a istina je i da je Inter želio transfer jer takav novac se jednostavn­o ne odbija.

U Engleskoj mu nije išlo, zabio je samo 15 golova i javno rekao da želi da ide. Trener Chelseaja Thomas Tuchel ne želi nezadovolj­nog igrača i rado je dopustio da ide, a jasno je da je Inter ogroman dobitnik ovog deala. Zaradili su 115 miliona eura, a samo godinu kasnije ponovo će im Lukaku predvoditi napad.

Italijansk­i mediji ponovo pišu kako će zbog dolaska Lukakua klub morati napustiti Edin Džeko, no bh. reprezenta­tivca izuzetno cijeni trener Simone Inzaghi tako da je još moguće da se pronađe način da naš napadač ipak ostane.

Barcelona je podigla ponudu minhenskom Bayernu za Roberta Lewandowsk­og na 40 miliona eura plus pet miliona bonusa, piše njemački Bild. Nakon što su ponudili 32, pa 35 miliona, Katalonci su još jednom povećali ponudu. Bild piše da Bayern traži 60 miliona eura za Poljaka.

Dovođenje Lewandowsk­og ovisi o još jednim pregovorim­a. Naime, Barcelona bi mogla prodati Nizozemca Frenkia de Jonga Manchester Unitedu za 65 miliona eura i tako doći do sredstava za Lewandowsk­og.

Italijansk­i mediji ponovo pišu kako će zbog dolaska Lukakua klub morati napustiti bh. reprezenta­tivac Edin Džeko

Di Maria u Juventusu

Argentinac Angel di Maria trebao bi potpisati ugovor s Juventusom. Di Maria dolazi u Juventus kao slobodan igrač iz Paris Saint-germai

 ?? / EPA ?? Prošle godine odveo je Inter do titule prvaka Italije
/ EPA Prošle godine odveo je Inter do titule prvaka Italije
 ?? ?? Prošle sezone bio je najbolji golgeter lige
Prošle sezone bio je najbolji golgeter lige
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina