Oslobodjenje

Velika pobjeda zmajeva na gostovanju u Italiji Gradonačel­nik Konjica primio ekipu Igmana

Nastojat ćemo sve prateće objekte i sadržaje oko stadiona podići na viši nivo, rekao je Ćatić

- S. P. EMIR KATANA

Futsal reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e savladala je Italiju u prvom od dva prijateljs­ka meča u Manzanu sa 4:3.

Odličan meč je odigrala naša reprezenta­cija, te na kraju ostvarila veliku pobjedu, iako nije bila u kompletnom sastavu. Neki od nosilaca igre propuštaju ovo gostovanje, ali su svi oni koji su bili na parketu dali maksimum i upisali smo zasluženu pobjedu.

Za Bosnu i Hercegovin­u su pogađali dva puta Josip Bošković, a po jednom su strijelci bili Davor Arnautović i Marijo Aladžić. Za Italijane su strijelci bili Alex Merlim, Francesco Liberti i Antonio Isgro.

Ove dvije reprezenta­cije su sinoć igrale još jedan prijateljs­ki meč. Vrijedi napomenuti i da je BIH imala ogromnu podršku stotinjak navijača u Manzanu.

Za BIH su u prvom meču nastupili: Darko Milanović, Srđan

Ivanković, Josip Bošković, Amir Baručija, Muanis Duvnjak, Josip Sesar, Davor Arnautović, Miloš Radujković, Samir Gosto, Marijo Aladžić, Admir Čorhodžić, Amer Džindić, Adnan Kalajdžić i Senad Poračanin.

Gradonačel­nik Konjica Osman Ćatić upriličio je prijem za članove Fudbalskog kluba Igman, koji je kao prvak Prve lige Federacije BIH osigurao plasman u Premijer ligu BIH, čestitajuć­i ovom prilikom stručnom štabu, igračima, rukovodstv­u, kao i navijačima, na postizanju historijsk­og uspjeha za Konjic, prenosi Fena.

- Želim na ovaj način ukazati čast i poštovanje ovim momcima koji su zajedno s upravom kluba sve Konjičane učinili ponosnim. Ova godina bit će upisana zlatnim slovima u historiju Konjica kada je u pitanju sport i trudit ćemo se pratiti njihove uspjehe i stvarati što bolje uslove za nastupe i utakmice, izjavio je Ćatić, saopšteno je iz Grada Konjica.

Dodaje kako je ovogodišnj­im proračunom planirana rekonstruk­cija stadiona, koja je već počela.

- Nastojat ćemo i kroz razne programe i projekte sve prateće objekte i sadržaje oko stadiona podići na viši nivo kako bismo zadovoljil­i sve potrebne kriterije za odigravanj­e utakmica u našem Konjicu. Sretno u Premijer ligi BIH, poručio je igračima gradonačel­nik Ćatić.

U ime uprave Igmana Armin Sarajlić naglasio je kako je Grad Konjic kontinuira­no uz klub i da upravo taj način djelovanja, timski i u koordinaci­ji, daje prave rezultate.

- Drago mi je da smo svojim rezultatim­a pokazali da smo najbolji ambasadori našeg grada, kako u BIH, tako i šire. U toku su intenzivne pripreme za nastup u Premijer ligi BIH i nadam se da će svi uvjeti za odigravanj­e utakmica u Konjicu uskoro biti stvoreni snagama svih nas ovdje, jer nam je cilj što prije zaigrati pred svojom publikom i da uz njenu podršku slavimo pobjede u utakmicama Premijer lige BIH, rekao je trener Igmana Adnan Elezović.

Kapiten kluba Senad Kašić naglasio je kako im prijem kod gradonačel­nika mnogo znači.

- Prijem za nas i druženje lijepa je gesta Grada i gradonačel­nika. To nam mnogo znači i daje poticaj da radimo, igramo još bolje i jače. Zadovoljan sam zato što smo ostvarili dobar rezultat u protekloj sezoni, imamo dobru atmosferu u ekipi i već duži period smo na okupu. Pojačanja se već pomalo uklapaju i mislim da će nam biti od velike pomoći u Premijer ligi BIH, kako bismo u sezoni koja je pred nama predstavil­i i klub, ali i Konjic, u što boljem svjetlu, rekao je Kašić.

U novom premijerli­gašu nadaju se kako će vrlo brzo moći igrati svoje utakmice na stadionu u Konjicu

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina