Oslobodjenje

Westbrook ostaje u Lakersima

Najkorisni­ji igrač NBA lige 2017. i deveterost­ruki All-star iskoristio je klauzulu ugovora i ostat će još godinu te zaraditi 47,1 milion dolara

- S. R.

Jedan od najboljih NBA košarkaša Russell Westbrook odlučio je ostati u Los Angeles Lakersima iskoristiv­ši klauzulu koju je imao u ugovoru da produži partnerstv­o s tom NBA ekipom na godinu, za šta će dobiti 47,1 milion dolara.

Najkorisni­ji igrač NBA lige 2017. godine i deveterost­ruki All-star nije prošao najbolje nakon dolaska u Los Angeles, a zvjezdana ekipa kojoj se predviđalo da će biti najveći favorit za osvajanje šampionsko­g prstena, jer je bila predvođena velikim zvijezdama Lebronom Jamesom i Anthonyjem Davisom, nije se kvalifikov­ala čak ni u doigravanj­e prošle sezone.

Westbrook je igrao za četiri različite franšize tokom protekle četiri sezone (Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Washington Wizards, a zatim Los Angeles Lakersi od augusta 2021).

Prošle sezone, u 78 nastupa za Lakerse, 33-godišnji Westbrook je u prosjeku postizao 18,5 poena po utakmici, uhvatio je 7,4 skoka i upisao 7,1 asistencij­u.

S omjerom pobjeda i poraza 33-49, Lakersi se nisu plasirali u play-off, a zbog povreda Lebrona Jamesa i Anthonyja Davisa trojac iz snova koji je Westbrook trebao formirati s ove dvije NBA zvijezde zajedno je igrao svega 21 put u sezoni.

Lakersi se za nadolazeću sezonu pripremaju s novim trenerom Darvinom Hamom, koji je protekle četiri sezone bio pomoćnik Mikea Budenholze­ra u Milwaukee Bucksima.

Ambicije su i dalje velike, ekipa želi doći do šampionske titule, no vidjet ćemo kako će to izgledati u narednoj sezoni.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina