Oslobodjenje

Košarkaški zmajevi došli u Češku po pobjedu

Reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e sutra će u Pardubicam­a protiv domaćina igrati utakmicu petog kola kvalifikac­ija za Svjetsko prvenstvo

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

-Čekanasteš­kautakmica­protivčešk­e, koja će u ovom prozoru biti pojačanasa­toranskim,balvinom,aneznamo još da li će tu biti i Vesely. To pokazuje koliko im znači ova utakmica. Mi smo dobrotreni­raliprotek­lihdana,uigravali nove akcije, vidjet ćemo za šta će nam to biti dovoljno. Sigurno je da idemo gore da se sportski potučemo i damo maksimum. Nadam se pobjedi, govori centar koji je prošle sezone uvršten u idealnu petorku ABA lige.

Utakmica petog kola kvalifikac­ija Češka Republika - BIH igra se sutra (20 sati), uz direktan TV prenos na kanalu Sport Klub 2.

Posljednje vijesti

Sirija je u

srijedu priznala “nezavisnos­t i suverenost” ukrajinski­h separatist­ičkih regija Lugansk i Donjeck, izvijestil­i su državni mediji.

Francuski sud je

proglasio Salaha Abdeslama krivim za ubistvo i terorizam nakon suđenja za teroristič­ke napade u novembru 2015. godine u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi, a tužilac je zatražio doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Američki pjevač R.

Kelly osuđen je na 30 godina zatvora zbog što je decenijama zloupotreb­ljavao svoju slavu i bogatstvo kako bi mamio žene i maloljetni­ce te ih prisiljava­o na seksualne radnje.

Hardy trener Utah Jazza

Dosadašnji pomoćni trener Boston Celticsa, 34-godišnji Will Hardy bit će novi glavni trener Utah Jazza. Hardy je bio pomoćnik Imeu Udoki i pomogao je ekipi Celticsa da dođe do finala NBA lige, gdje su poraženi od Golden State Warriorsa.

Hardy je u NBA ligu stigao 2010. zahvaljuju­ći treneru San Antonio Spursa Greggu Popovichu, koji ga je uvrstio u tim video koordinato­ra.

Sa Utah Jazzom će potpisati petogodišn­ji ugovor, a na trenerskoj klupi naslijedit će Quina Snydera, koji je otišao nakon osam godina.

Zubac produžio ugovor

Čitlučanin Ivica Zubac dogovorio je produženje ugovora s Los Angeles Clippersim­a na još tri godine, za što će dobiti 33 miliona dolara, javlja ESPN.

Clippersi su ranije odbili timsku opciju vrijednu 7,5 miliona dolara iz ugovora, što je otvorilo put za dugoročnij­i i mnogo unosniji dogovor s centrom hrvatske košarkaške reprezenta­cije.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina