Oslobodjenje

Prodano već 1,8 miliona ulaznica

FIFA je objavila da se 5. jula u 11 sati na web stranici Svjetske nogometne organizaci­je otvara nova faza prodaje ulaznica za SP u Kataru

-

FIFA je objavila da se 5. jula otvara nova faza prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Kataru (21. novembar - 18. decembar).

Ova prodaja, koja će započeti u 11 sati na web stranici FIFA, a završiti 16. augusta u isto vrijeme, sada će biti organizira­na po principu ko prvi, a ne više po modelu žrijeba koji je korišten u prve dvije faze.

Ulaznice će se nuditi u četiri kategorije cijena, četvrta je rezerviran­a za stanovnike Katara, a svaki kupac moći će nabaviti najviše šest ulaznica po utakmici, 60 za cijelo takmičenje. FIFA je saopštila da je već prodano 1,8 miliona ulaznica.

Postoji posebna kategorija ulaznica dostupna samo za državljane Katara i navijači iz te zemlje su kupili najveći broj ulaznica, dodala je FIFA.

Osim iz Katara, navijači iz Kanade, Engleske, Francuske, Njemačke, Indije, Saudijske Arabije, Španije, Ujedinjeni­h Arapskih Emirata i SAD-A su također najviše kupovali ulaznice.

FIFA očekuje da će ponuditi ukupno tri miliona ulaznica za 28 dana Svjetskog prvenstva.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina