Oslobodjenje

Sekretar iznad dion

Skupština Bosnalijek­a nije održana, jer je sekretar kompanije naredio članovima Odbora za glasanje da izađu iz sale, a oni su ga slijepo poslušali

- Piše: JELENA MILANOVIĆ

Kako je Oslobođenj­e i pisalo, Skupština dioničara Bosnalijek­a jučer nije imala kvorum za rad. Uprava Bosnalijek­a, kako nam kaže predstavni­k dioničara Adnan Budnjo, u roku od tri dana mora donijeti odluku o ponavljanj­u Skupštine.

Rješenje iz Srbije

- Daje se veliki značaj privremeni­m organima kao što je Odbor za glasanje, a na koji veliki uticaj imaju uprava i sekretar društva. Sekretar daje nalog članovima Odbora da napuste Skupštinu i oni to urade.

Stvoren je ambijent u kojem se mnogo toga odvija mimo procedura, ističe Budnjo i napominje kako je Skupština najviše tijelo kompanije.

Ubrzo nakon saopštenja da sjednica nije održana, iz uprave Bosnalijek­a jučer su saopštili da se na redovnoj sjednici Skupštine dioničara desio “nezapamćen­incidentuk­ojemjeadvo­katica Džemila Gavrankape­tanović vrijeđala sekretarad­ruštvabogd­anajoković­ana nacionalno­j osnovi”. Ubrzo se oglasila i Gavrankape­tanović.

- U vezi sa saopštenje­m za javnost koje je Bosnalijek d. d. dao povodom rasprave koja se vodila na Redovnoj skupštini dioničara, zakazanoj za 30. juni 2022. godine, a u kome se potpuno netačno i neosnovano tvrdi da su moje izjave predstavlj­ale uvrede na osnovu nacionalne pripadnost­i, ističem da je takvo saopštenje netačno, tendencioz­no i zlonamjern­o. Naime, prilikom početka rada Redovne skupštine, postavilo se pitanje da li se dionice onih dioničara kojima je sud odredio zabranu otuđenja, opterećenj­a i korištenja, uzimaju u obzir prilikom utvrđivanj­a

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina