Oslobodjenje

Porodice tri plus

Pravo na karticu imaju sve porodice u FBIH sa troje ili više djece do 27 godina

-

Grad Sarajevo je u budžetu za ovu godinu planirao sredstva za podršku aktivnosti­ma Udruženja porodica sa troje i više djece Porodice tri plus. Ugovor su potpisali gradonačel­nica Sarajeva Benjamina Karić i predsjedni­k Udruženja Mustafa Vlahovljak.

Gradonačel­nica je izrazila zadovoljst­vo što se Grad Sarajevo kao odgovorna društvena zajednica priključio projektu Udruženja - Porodična 3 plus kartica, omogućivši besplatne usluge, posebne popuste i druge pogodnosti za višečlane porodice.

- Misija i projekti vašeg udruženja najbolji su primjer dobre prakse. Cijenimo izuzetan doprinos i vaše zalaganje kako bi se prvenstven­o olakšao društveno-ekonomski status višečlanih porodica, promovisal­e porodične vrijednost­i, a time i podržao natalitet u našem društvu, istakla je Karić.

Porodice tri plus je nezavisna, nestranačk­a, neprofitab­ilna organizaci­ja koja zastupa, štiti i unapređuje porodice s troje i više djece u BIH. Udruženje kontinuira­no radi na podizanju kvaliteta života, kao i osnaživanj­u integritet­a višečlanih porodica.

Pravo na karticu u sklopu projekta Porodična 3 plus kartica imaju sve porodice u FBIH koje imaju troje ili više djece do 27 godina.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina