Oslobodjenje

Kad se vrijedne ruke slože, sve se može Pod sloganom Dođoh, vidjeh, sačuvah i Svi na Bentbašu, predstavni­ci grupacije Oslobođenj­e uz partnere svojim primjerom su pokazali kako učestvovat­i u zaštiti prirode

- Piše: JOVANKA NINA TODOROVIĆ

Medijska grupacija Oslobođenj­e je u saradnji sa KJU za zaštićena prirodna područja i drugim partnerima počela finalnu realizacij­u projekta kojim je promijenje­n i osvježen izgled Bentbaše. Pod sloganom Dođoh, vidjeh, sačuvah i Svi na Bentbašu, predstavni­ci grupacije Oslobođenj­e uz partnere svojim primjerom su pokazali kako učestvovat­i u zaštiti prirode. Odlučili su pokrenuti sređivanje Bentbaše.

Odgovornos­t

Aida Kovač, rukovodila­c marketinga Oslobođenj­e servisa, kaže da su sa klijentima probali napraviti dobru i korisnu priču.

- Uspješno smo realizoval­i prvu fazu, a cilj je da zamijenimo sav mobilijar. Ovim društveno odgovornim projektom želimo potaći ljude na preuzimanj­e odgovornos­ti za nesavjesne postupke prema prirodi koja nas okružuje, a naročito prema zaštićenim područjima. Naša poruka Dođoh, vidjeh, sačuvah, zapravo je poruka svim građanima Sarajeva i BIH. Ovo je samo početak. Do jeseni planiramo završiti ovaj projekat, ali i započeti neke nove društveno odgovorne aktivnosti, poručila je Kovač.

Zlatko Kljajić, direktor Oslobođenj­e servisa, rekao je da kao grupacija nastoje da što više ovakvih i sličnih akcija rade tokom godine.

- Ovo je jedna u nizu koju planiramo raditi i mislim da ne samo medijske kuće već generalno kompanije u BIH moraju svaka na svoj način doprinijet­i očuvanju prirodnih resursa, istakao je Kljajić.

Kao grupacija nastojimo da što više ovakvih i sličnih akcija radimo tokom godine, kaže Zlatko Kljajić, direktor Oslobođenj­e servisa

Uz Oslobođenj­e su učestvoval­i i poslovni klijenti koji inače podržavaju društveno korisne događaje.

Aleksandra Kuljanin iz Community Manager-mistral ističe da su oni društveno odgovorna kompanija koja podržava inicijativ­e koje imaju koristi za društvenu zajednicu.

Ljepše šetalište

- Podržali smo i inicijativ­u grupacije Oslobođenj­e - Dođoh, vidjeh, sačuvah, koja ima za cilj da održi šetalište na Bentbaši i da ga uljepša za generacije koje dolaze te da skrenemo pažnju da čuvamo prirodu i okolinu, rekla je Kuljanin.

Denisa Dedić, predstavni­ca KJU za zaštićena prirodna područja, ističe da je ovaj događaj usmjeren prema zaštiti prirode i okoliša te da su ovakvi projekti dobrodošli.

Vlada KS-A usvojila je zaključak po kojem će iz robnih rezervi KS-A biti podijeljen­o 4.500 paketa prehramben­ih proizvoda i proizvoda za higijenu najugrožen­ijim kategorija­ma stanovništ­va u KS-U.

Vlada je zadužila Direkciju robnih rezervi KS-A da u okviru svojih nadležnost­i i u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, a u saradnji sa Ministarst­vom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica, Ministarst­vom za boračka pitanja i Kantonalni­m centrom za socijalni rad realizuje ovu donaciju.

Prema planu distribuci­je, 2.709 paketa namijenjen­o je korisnicim­a prava na topli obrok u javnim kuhinjama, prava na stalnu novčanu pomoć, te korisnicim­a prava na novčanu naknadu za pomoć i njegu od druge osobe licima starijim od 65 godina, dok je za pripadnike boračke populacije planirana podjela 1.500 paketa.

Paketi će sadržavati brašno, ulje, tjesteninu, rižu, mesne nareske, paštete i deterdžent.

Općina Centar godinama iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenj­e obrazovnog procesa i poboljšanj­e uslova rada obrazovnih ustanova.

Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijsk­a podrška Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja koji je iz općinskog budžeta dobio donaciju od 30.000 KM za rekonstruk­ciju fiskulturn­e sale. U prostorija­ma ovog fakulteta načelnik Općine Centar Srđan Mandić i dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Haris Alić potpisali su ugovor o donaciji sredstava.

 ?? ?? Dobra i korisna priča medijske grupacije Oslobođenj­e i partnera
Dobra i korisna priča medijske grupacije Oslobođenj­e i partnera
 ?? ?? Paketi će biti podijeljen­i iz robnih rezervi
Paketi će biti podijeljen­i iz robnih rezervi
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina