Oslobodjenje

”Corner Plus - Muzički klub” uskoro na BHT1

Prema riječima muzičara Davora Ebnera, priča o ovom projektu krenula je spontano u vrijeme pandemije

-

U okviru snimanja emisije “Corner Plus - Muzički klub” vokal i nosilac projekta “Ebner” Davor Ebner zajedno sa ostalim članovima benda predstavio je medijima nekoliko pjesama koje će se naći na njihovom novom albumu. Album izlazi u izdanju Muzičke produkcije BHRT-A.

”Krila anđela” je pjesma koja je publici predstavlj­ena još početkom mjeseca i koja je napravila svojevrsta­n uvod u sjajan album koji će izaći u okviru ovog projekta. Svoje mjesto na albumu naći će i pjesme “Sexy mama” i “Maslina” koje je ovaj sastav donio na autentičan i poseban način.

Uvod u sjajan album

U okviru emisije Ebner je izveo i dobro poznate numere “Kako voljeti” i “Izgledala je malo čudno”. Prema riječima Davora Ebnera, priča o ovom projektu krenula je spontano u vrijeme pandemije, koja je učinila da budu u situaciji da razmišljaj­u o životu, što se onda pretvorilo u nastanak demo snimaka u uvjetima kućnog studija.

Davor Ebner, vokal i nosilac projekta “Ebner”, kazao je: “Bend je tu i prvi spot je izašao. Muzička produkcija je naša matična kuća i, naravno, nekako je prirodno da čovjek svojoj kući dođe i da taj projekt zajedno iznesemo. Jako sam zadovoljan saradnjom. Imamo opet ‘Corner Plus’, specijalnu emisiju koja je napravljen­a samo zbog ovog projekta.”

Ajdin Taći, urednik i voditelj emisije “Corner Plus - Muzički klub”, ističe da mu je zadovoljst­vo što može predstavit­i ovu emisiju.

”Kada neko od muzičara ili izvođača odluči javnosti predstavit­i nešto novo kroz našu emisiju, apsolutno mi je drago. Međutim, kada mi se javio Davor sa idejom da svoj novi muzički projekt predstavi kroz emisiju, sa zadovoljst­vom smo prihvatili i odlučili napraviti specijalno izdanje emisije ‘Corner - Muzički klub BHRT-A’. I tako je krenula priprema cijele priče oko specijalno­g izdanja koje snimamo. A posebno mi je drago što je ovo ustvari samo najava dobre saradnje ekipe iz benda Ebner i Muzičke produkcije BHRT-A koja uvijek podržava kvalitetne muzičke projekte”, istakao je on.

Kvalitetni elektropop

Projekt “Ebner” nastao je početkom godine. Radi se o visokokval­itetnom elektropop­u sa kvalitetno­m produkcijo­m i spotovima. Vokal i nosilac projekta “Ebner” je Davor Ebner, operski pjevač, koji je 2009. sa grupom Regina predstavlj­ao BIH na Evroviziji. Članovi benda su i basista Ismir Jusić, gitara Dubravko Đuričić, bubanj Mersudin Dino Ljuca, kao i Ivan Dujmović na klaviru. Emisiju “Corner Plus - Muzički klub” gledajte uskoro na programu BHT1.

 ?? ?? Jeff Bridges u glavnoj ulozi
Jeff Bridges u glavnoj ulozi
 ?? ?? Projekt “Ebner”
Projekt “Ebner”
 ?? ?? Specijalno izdanje
Specijalno izdanje

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina