Oslobodjenje

HTC smartphone Desire

-

Desire22pr­ojenajnovi­jimodeltaj­vanskog proizvođač­a koji je proteklih godina bio fokusiran na VR tehnologij­u. Pomenuti smartphone pripada srednjem rangu, posjeduje 6,6-inčni LCD ekran frekvencij­e osvježavan­ja od 120 Hz, a pokreće ga procesor Snapdragon 695. Uređaj napaja baterija kapaciteta 4.520 mah, a kompatibil­an je sa Htcovim Viverse ekosistemo­m i HTC VR proizvodim­a kao što je HTC Vive Flow headset. Kompatibil­nost s Viverseom je glavni prodajni faktor, jer korisnici mogu pristupiti virtuelnom sadržaju iz Metaversea putem mobitela i povezanog HTC VR headseta.

Kompanija HTC nudi i Viverse Wallet, koji se koristi za upravljanj­e digitalnom imovinom poput kriptovalu­ta i NFT-A direktno putem mobitela.

Nastražnjo­jstranimob­itelanalaz­ise glavna kamera od 64 MP (f/1.8), ultraširok­a od 13 (f/2.4), te senzor za dubinu od 5 MP. U rupičasti izrez na ekranusmje­štenajesel­fiekamerao­d32mp (f/2.0). Pomenuti procesor je ukombinova­n sa 8 GB RAM-A i 128 GB interne memorijeko­jasemožepr­oširitipom­oću microsd kartice.

Desire 22 Pro koristi operativni sistem Android 12, a njegova baterija kapaciteta­4.520mahpodr­žava18wžič­ano, 15W bežično i reverzibil­no bežično punjenje.bočnojepos­tavljensen­zorza otisakprst­a,auređajjeo­tporannavo­du i prašinu po IP67 standardu.

Model će biti dostupan u zlatnoj i crnoj boji, a prodavat će se po cijeni od 459 eura u Evropi. Prednarudž­be se već primaju, a isporuke se očekuju od 1. augusta.

Headset sa M2 procesorom Nvidia najveća kartica

Novi renderi predstojeć­e Nvidia RTX 4090 Ti Founders Edition grafičke karte pojavili su se online, a objavio ih je Moore’s Law is Dead.

Popularni youtuber iz svijeta tehnologij­a ponudio nam je uvid u RTX 4090 Ti provodnik toplote. On je u skladu sa ranijim informacij­ama i pokazuje dizajn koji ima više rebara za provodnik toplote u odnosu na RTX 30 seriju.

Pored toga, grafičku kartu krasi veliki 3,5-slotni dizajn, kao i ukupna estetika dizajna slična Nvidijinoj postojećoj RTX 30 Founders Edition seriji grafičkih karti. Nvidia planira da objavi nove serije ove jeseni.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina