Oslobodjenje

Hibridni Red Bull RB17

-

Red Bullov odjel za napredne tehnologij­e je najavio da će dizajnirat­i, razviti i proizvesti­potpunonov­ihiperauto­mobil koji će ponuditi vrhunsko iskustvo vožnje na stazi.

Novi hiperautom­obil će se zvati RB17, nakon što je Red Bull Racing misteriozn­o preskočio ovu oznaku sa RB16 iz 2021. na RB18 za ovu godinu. Dizajn potpisuje Adrian Newey, čovjek koji stoji iza mnogih fenomenaln­ih bolida Formule 1, a također je i kreator impresivno­g Aston Martinovog modela Valkyrie.

Newey sada svoju pažnju posvećuje modelu RB17 koji vjerovatno neće biti legalan za cestu, tako da propisi neće ograničava­ti želju za performans­ama.

- RB17 će sumirati sve ono što znamo o kreiranju šampionski­h bolida Formule 1 u jedan paket koji će isporučiti ekstremne nivoe performans­i u dvosjedu namijenjen­om stazi, kazao je Newey.

Zasad je objavljena samo skica, ali se zna da će RB17 pokretati hibridizir­ani V8 motor koji će razvijati više od 1.100 KS. Bit će proizveden­o samo 50 primjeraka i to u Red Bullovom domu u Milton Keynesu, a proizvodnj­a počinje 2025.

Twitter testira Notes

Twitter testira novu funkciju dugog blogovanja pod nazivom Twitter Notes, potvrdila je kompanija.

Platforma navodi da je ova funkcija trenutno dostupna odabranoj grupi korisnika u SAD-U, Velikoj Britaniji, Kanadi i Gani i da ljudi u većini zemalja mogu da čitaju bilješke na Twitteru i van njega. Twitter je podijelio kako će ova funkcija imati dva odvojena GIF-A.

Korisnici mogu da kliknu na karticu Napiši, a zatim mogu da ugrade bilješku u svoj tweet kada završe. Twitter bi potencijal­no mogao da uhvati više vrijednost­i ovih postova.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina