Oslobodjenje

Maska od meda i limuna za čistu kožu

-

Kako biste lakše lakirali nokte, prije mazanja stavite lak na 15 minuta u frižider. Za čistiju kožu, na polovinu limuna koju ste držali u frižideru stavite nekoliko kapi meda i limunom istrljajte lice, ostavite da stoji pet minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Za jaču i sjajniju kosu ispirajte je jabukovim sirćetom. Ako nemate vremena čekati da vam se lak na noktima osuši, umočite prste u hladnu vodu i problem će biti riješen.

Umjesto kreme, za brijanje koristite bebi ulje. Usne će vam biti glatke i hidratizir­ane ukoliko ih svaki dan premazujet­e mlijekom. Kokosovo ulje koristite kao hidratizir­ajuću kremu za lice da usporite nastanak bora. Ako na usne prije nego nanesete karmin stavite malo bebi pudera, karmin će biti dugotrajni­ji i neće se brisati. Maslinovim uljem možete skinuti šminku sa očiju.

Protiv celulita se možete boriti tako da pola šolje mljevene kafe pomiješate sa dvije kašike maslinovog ulja, zagrijete u mikrovalno­j 10 minuta, premažete kritične dijelove tijela i umotate se plastičnom folijom koju ćete skinuti nakon 20 minuta.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina