Oslobodjenje

Dudić: Diktirali smo tempo Trener Sarajeva zadovoljan je igrom svoje ekipe u remiju protiv srbijansko­g TSC-A iz Bačke Topole

- Piše: SANEL KONJHODŽIĆ

Nakon visoke pobjede nad Iskrom iz Danilovgra­da, Sarajevo je odigralo i drugi pripremni meč u sklopu ljetnih priprema. Protivnik bordo timu na pripremama u Sloveniji bio je TSC iz Bačke Topole, a meč odigran u sportskom centru Radomlje završio je bez pobjednika 1:1.

Rani pogodak

Fudbaleri TSC-A su poveli u 12. minuti, kada nakon brzog kontranapa­da mrežu Sarajeva trese Martin Mirčevski. Do kraja prvog dijela Sarajevo je dominiralo i imalo nekoliko prilika, no nije uspjelo postići pogodak.

Bh. premijerli­gaš stigao je do izjednačen­ja u 77. minuti. U kaznenom prostoru TSC-A oboren je Frane Čirjak, a loptu je na bijelu tačku namjestio Asmir Suljić, koji je rutinski matirao protivničk­og golmana za konačnih 1:1.

Sarajevo je nastupilo u sastavu: Dizdarević, I. Ramić (46. Tomašević), Salčin (67. Mulalić), Trako (60. Aničić), Mujakić, Đokanović (60. Čirjak), Kapić (67. Ramić), Varešanovi­ć (67. Kobiljar), Ikić (60. Džafić), Suljić, Čataković (46. Mulahusejn­ović).

Trener bordo tima Feđa Dudić bio je zadovoljan onim što je njegova ekipa prikazala.

- Prije svega, ovo je jedna odlična utakmica, odličan protivnik. Njima je ovo faktički i generalka, pričao sam sa trenerom, idući vikend počinje im prvenstvo. Oni se danas poslije ove utakmice vraćaju u Srbiju i za vikend će odigrati neku laganu utakmicu. Ovo je za njih bila glavna provjera i nama se približava prvenstvo, ali imamo još sedamnaest dana prije toga. Mogu biti jako zadovoljan, 80 posto utakmice je bilo jako dobro, diktirali smo tempo, rekao je novi strateg kluba sa Koševa.

Mi smo radili što smo htjeli, vidio se naš naum, ono što mi želimo da radimo, kaže novi trener koševskog premijerli­gaša

Jedine zamjerke imao je na uvodne minute kada njegova ekipa nije dobro stajala na terenu.

- U prvih petnaest minuta jako loš ulazak u utakmicu, dozvolimo jedan korner, pa loše stanemo na prekidu. U jednom izlasku u presing ne pomjerimo kako treba iako smo dogovorili da nećemo tako da pomjeramo presing, ostane nam rupa, gdje ova ekipa koja jeste jako dobra tehnički odmah to iskoristi. Tako smo i primili gol. Mislim da je od tog gola i prvog prekida sve bilo na našoj strani. Dosta šuteva, dobrih intervenci­ja, mislim da je golman odbranio tri ili četiri situacije. Pogotovo mi je žao šanse Dala Varešanovi­ća, zaista je bila vrhunska, istakao je Dudić.

Pohvalio je i golmana Belmina Dizdarević­a, koji je bio na visini zadatka.

Visok intenzitet

- Bilo je jako dobro, mislim da smo zasluženo izjednačil­i, poslije toga opet promjena njihovog sistema 3-5-2, gdje ne odgovorimo kako treba, ostavimo rupu u jednoj situaciji. Ali eto, Belmin je odlično to odbranio. Hvalim ga ovaj put, u dvije od tri situacije je dobro reagovao.sveusvemu,jakodobro,jerprotivn­ikjepunobo­ljinegošto­jebilaiskr­a.

Mi smo radili što smo htjeli, vidio se naš naum, ono što mi želimo da radimo. Utakmica je bila odigrana u visokom intenzitet­u. Mogu čestitati momcima, bitno je da se ne gubi i u prijateljs­kim utakmicama iako govore da nije bitan rezultat. Bitan je rezultat, u svakoj gradiš samopouzda­nje i pobjedničk­i mentalitet. Hoćemo svaku utakmicu da pobijedimo i tako ćemo se i postaviti, dodao je Dudić, koji je najavio dolazak još dva nova igrača.

 ?? / SPORT1 ?? Suljić je postigao izjednačuj­ući pogodak za Sarajevo
/ SPORT1 Suljić je postigao izjednačuj­ući pogodak za Sarajevo
 ?? ?? Igrat će u jednoj od pet najjačih liga Evrope
Igrat će u jednoj od pet najjačih liga Evrope

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina