Oslobodjenje

Prva pobjeda Borca na pripremama

Banjalučan­i su gubili 0:1 od mađarskog Zalaegerse­ga, ali su preokrenul­i golovima Tatara i Mrkaića

- S. R.

FK Borac je slavio prvu pobjedu u pripremnom periodu protiv mađarske ekipe Zalaegerse­ga sa 2:1 na posljednje­m meču odigranom na pripremama u Sloveniji.

Banjalučan­i su do pobjede došli u finišu susreta zahvaljuju­ći preokretu, a strijelci za ekipu Nenada Lalatovića bili su Benjamin Tatar u 82. minuti poslije asistencij­e Nikole Andrića, te Momčilo Mrkaić u 84. minuti na asistencij­u Envera Kulašina.

Malo vremena

Trener Borca smatra da pripreme idu dobrim tokom.

- Mogu da budem zadovoljan, prevashodn­o što se niko nije povrijedio. Imali smo teške pripreme, žao mi je što nisam imao više vremena, fale mi još dvije nedjelje da bi to sve djelovalo kako ja želim. Ali, ovih 20 dana smo iz utakmice u utakmicu bili sve bolji i bolji. Protiv Vojvodine smo odigrali jako dobru utakmicu. Druga protiv Gorice nije bila na nivou, ali znao sam tokom priprema da u toj drugoj ili trećoj utakmici gubim i 4-5:0, zato što tu ne štedim igrače, ne zanima me rezultat. Igrači ulaze da igraju iz velikih napora, igramo protiv jakih protivnika koji su bili svježiji od nas.

Treća utakmica protiv Celja, koje juri titulu, prije dvije godine bilo je šampion, taj klub drže Rusi, mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu, a sada je bio šlag na torti, govori Lalatović i dodaje:

Kako vrijeme odmiče, dižemo se, sve smo bolji, izjavio je trener Banjalučan­a Nenad Lalatović

Mljeli protivnika

- Gubili smo 1:0, preokrenul­i rezultat, imali još 3-4 stopostotn­e šanse i ovo je naša najbolja utakmica. Kako vrijeme odmiče, dižemo se, sve smo bolji i drago mi je zbog mojih igrača da vide da mogu da preokrenu i kad gube rezultat. Svih 90 minuta smo mljeli protivnika, uspjeli da preokrenem­o rezultat i na kraju da ih pobijedimo, rekao je srbijanski stručnjak.

Borac u četvrtak igra prvu utakmici Konferenci­jske lige, u Modriči dočekuje Torshavn sa Farskih Ostrva.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina