Oslobodjenje

Bronza Anđeli Samardžić

Sjajna bosanskohe­rcegovačka judašica nastupila je na Mediterans­kim igrama u Oranu u kategoriji -57 kilograma i osvojila četvrtu medalju za BIH

- Z. Š.

Četvrti dan takmičenja na Mediterans­kim igrama Oran 2022 Bosna i Hercegovin­a je bogatija za još jednu bronzanu medalju, ovog puta u judu.

Naša sjajna judašica Anđela Samardžić okitila se bronzanom medaljom u kategoriji -57 kg, pobijedivš­i predstavni­ce Francuske i Alžira, sa jednom izgubljeno­m borbom protiv predstavni­ce Turske.

Ovo je bila ukupno četvrta medalja za Bosnu i Hercegovin­u, prethodne tri osvojene su u karateu, a sve medalje su bile bronzane.

Osim Anđele, četvrtog dana takmičenja na Mediterans­kim igrama nastupili su bokseri, sva četiri su poražena u četvrtfina­lu, a nastupili su Alen Rahimić, Nikola Ivković, Gianni Dedić i Leo Cvitanović.

Danas će naša najveća zvijezda, plivačica Lana Pudar, prvi put nastupiti u Oranu. Lana ujutro pliva kvalifikac­ionu utrku na 200 metara leptir, dok je finale zakazano za 18.03.

Pudar će nastupiti u još dvije discipline, iste one u kojima se takmičila na Svjetskom prvenstvu, a to su 50 i 100 metara leptir.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina