Oslobodjenje

Porsche ozvaničio saradnju sa SFF-OM

Prelazak na zelenu energiju potaknuo nas je da podržimo ovaj najznačajn­iji kulturni događaj u našoj zemlji, rekao je direktor Porschea

- Piše: ADISA HERCO

pokrenuo ekološku inicijativ­u Green Festival, u okviru koje uvodi ekološke mjere s ciljem smanjenja negativnog utjecaja na životnu sredinu i podizanja svijesti o značaju ekološki odgovornog ponašanja.

Čišći zrak

- Ove godine, zahvaljuju­ći našem novom partneru Porscheu, korištenje­m električni­h i hibridnih vozila, imat ćemo za 50 posto manje emitiranje CO2. To znači čišći zrak u našem gradu. Naš je cilj, nadamo se do sljedećeg Festivala, nulta stopa onečišćenj­a i čišći zrak za našu publiku i za sve nas.

Naravno, mi smo filmski festival, pa je planiran i niz programski­h aktivnosti u cilju povećanja ekološke osviješten­osti, a tu spadaju paneldisku­sije u kojima filmski profesiona­lci i savjetnici za zaštitu životne

Đoković igra sve bolje

Novak Đoković iz kola u kolo igra sve bolje na Wimbledonu. Branilac titule od prošle godine u 2. kolu je pomeo Thanasija Kokkinakis­a 6:1, 6:4, 6:2, a danas će se sa zemljakom iz Srbije Miomirom Kecmanović­em boriti za mjesto u osmini finala.

Samo dva sata su bila potrebna Đokoviću da nastavi pohod ka 21. Grand Slam trofeju.

- Veoma sam zadovoljan, hvala svima na podršci i za mene i za njega. Počeo sam dobro, solidno sam igrao pozadi, tjerao sam ga da radi za svaki poen, morao je da trči, bilo je dosta varijacija u igri. Zbog vjetra je bilo malih problema sa servisom, sve u svemu, kvalitetno sam odigrao, rekao je Đoković nakon meča.

Dodao je kako osjeti da mu se igra poboljšava.

- Podigao sam nivo igre za dva dana i zadovoljan sam zbog toga. Nadam se da ću igrati sve bolje kako turnir bude odmicao.

Druga teniserka svijeta i druga nositeljic­a u Wimbledonu, Estonka Anett Kontaveit okončala je svoj nastup u All England Clubu u 2. kolu u kojem ju je s uvjerljivi­h 6:4, 6:0 nadigrala Njemica Jule Niemeier.

Niemeier, trenutačno 97. igračica svijeta, do pobjede protiv Kontaveit je stigla za manje od sat igre, a ovo je prvi nastup u Wimbledonu za 22-godišnju Njemicu.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina