Oslobodjenje

NATO nam je bliži od EU Ulice će dobiti umjetnici

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BIH, govori za Oslobođenj­e

- Razgovaral­a: MERIMA BABIĆ Piše: BELMA BARALIJA

Ministar sigurnosti naše zemlje u razgovoru za naš list kaže kako je izuzetno važno što je sa Nato-samita održanog u Madridu upućena podrška Bosni i Hercegovin­i u euroatlant­skim integracij­ama.

- Jer kada su euroatlant­ske integracij­e, specifično NATO, u pitanju, Bosna i Hercegovin­a ima donesene sve potrebne odluke i mehanizme. U administra­tivnom i pravnom smislu za nas su NATO i EU dvije odvojene, ali neodvojive organizaci­je, međutim, tranzicijs­ko iskustvo svih evropskih zemalja nakon završetka hladnog rata govori o tome da su sve te zemlje u tranziciji prvo postale članice NATO-A, pa su nakon toga primane u

Evropskuun­iju.utompogled­u,bosna i Hercegovin­a neće biti izuzetak. Bez ulaska Bosne i Hercegovin­e u NATO ne mislim da će iko u EU razmatrati mogućnost da budemo primljeni u članstvo, ističe Cikotić.

Komisija koju je oformilo Gradsko vijeće Mostara, potaknuto pismom ambasadors­ke petorke, bacila se na posao i obećava rezultate! To bi trebalo da znači da će Mile Budak i ostali fašisti konačno biti protjerani sa spiska gradskih ulica, a umjesto njih, ulice će dobiti imena onih koje grad pamti po dobru, bilo da je riječ o književnic­ima i(li) umjetnicim­a.

Dr. Velibor Milivojevi­ć kaže da će naredni mjesec komisija iskoristit­i da usaglasi nove nazive ulica jer ne žele odluke donositi ishitreno.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina