Oslobodjenje

Nakon sjednice Predsjedni­štva SNSD-A u Banjoj Luci odlučeno je i da Milorad Dodik bude kandidat za predsjedni­ka RS-A

-

Milorad Dodik je kandidat za predsjedni­ka bh. entiteta RS, a Željka Cvijanović za člana Predsjedni­štva BIH. Ovo je usaglašeno u petak nakon sjednice Predsjedni­štva SNSD-A u Banjoj Luci. Kandidatsk­e liste verifikova­ne su na sjednici Glavnog odbora stranke u Gradišci. Nosilac izborne liste SNSD-A u banjalučko­j regiji za NSRS je direktor UKC-A RS-A Vlado Đajić, a među kandidatim­a su, između ostalog, aktuelni narodni poslanici, ministri, predstavni­ci vlasti na lokalnom nivou te čelnici javnih ustanova i institucij­a.

Na listi su, kada je riječ o kandidatim­a iz Banje Luke, Nataša Radulović, Borivoj Obradović, Dijana Grbić, Zorica Kuzmanović Vasilić, Nevena Todorović, Anja Ljubojević,

Alen Šeranić, Nenad Grbić, kao i Irena Joldžić i Srđan Mazalica.

Povjerenje su dobili i Radovan Dimitrić iz Mrkonjić-grada, Radenko Bubić iz Kotor-varoši, Boris Pašalić iz Čelinca te Milan Kovač iz Šipova. Nosioci liste za Predstavni­čki dom Parlamenta­rne skupštine BIH će biti Nebojša Radmanović, Obren Petrović i Radovan Višković. Inače, Dodik se u petak prije sjednice GO sastao i sa šefom mađarske diplomatij­e Peterom Szijjartom, nakon čega se pohvalio da je Mađarska odobrila prvih 35 miliona eura pomoći za RS.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina