Oslobodjenje

Svi na kupanje u Uni

Neopisivi doživljaj uživanja u domaćim rijekama pokretač je velike ekspanzije domaćeg turizma kojem ne smetaju ni korona ni ekonomska kriza

- Piše: FAHRUDIN BENDER

Poželite li ovog ljeta doći na Unu, pored dobrodošli­ce, slobodno možete računati i na sigurnost da se u njoj ugodno kupate. Prizori spašavanja utopljenik­a sa fotografij­e sasvim je normalno da se dese ako baš tražite najizazovn­ije lokacije za potrebe snimanja filma. Tu se ne ide bez profesiona­laca, koji od malih nogu i svakodnevn­o plove Unom. Goran Piralić piše o svom drugu.

Šta sve vidjeti?

- Ovaj lik u vodi je grom, Adnan Rapid Kurtagić, koji na ovim slikama spašava svjetske kaskadere koji iza sebe imaju toliko iskustva u ekstremnim situacijam­a i scenama, ali ovdje je obrnuto. Rapko ih s lakoćom drži kao bebe u ruci i pliva s njima prema obali. Mi stvarno ne znamo kakve veličine imamo u svom gradu, a jedan od njih je moj brat Rapid, napisao je Goran.

Bišćanima je ovo najjača vijest otkako se na Uni snima film sa Adrienom Brodiyem. Za njih su to još jedni turisti, a svaki turist je dobra reklama Nacionalno­m parku Una i gradu Bihaću.

Turistička zajednica sa Arminom Amidžićem i Gradom Bihaćem je prije dvije godine uvela vaučere da se svakomposj­etiocuodra­čunaboravk­avrati 200 KM. Počeli su pozitivan trend koji je nastavila federalna Vlada u namjeri

 ?? ?? Lađa na Uni
Lađa na Uni
 ?? ?? Skok sa smaragdnog mosta u Unu
Skok sa smaragdnog mosta u Unu
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Kupač na plaži Beton u centru Bihaća
Kupač na plaži Beton u centru Bihaća
 ?? ?? Kupačice na Sani
Kupačice na Sani

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina