Oslobodjenje

Vrhunski aktivni turizam u gradu na Trebišnjic­i

Najbolja poslovna ideja je uspostava Agencije za pružanje usluga aktivnog i avanturist­ičkog turizma

- A. P.

Veliki potencijal Trebinja u sferi aktivnog turizma potakao je Slavenka Vukasovića i Žarka Budinčića na ideju o uspostavlj­anju agencije za pružanje usluga aktivnog i avanturist­ičkog turizma - Herz Adventures. Da je riječ o dobroj i zanimljivo­j poslovnoj ideji, govori i podatak da su Vukasović i Budinčić proglašeni pobjednici­ma programa Akcelerato­r za početnike u poslovanju, koji je u organizaci­ji Razvojne agencije RS-A održan tokom maja i juna u Trebinju. Oni su osvojili nagradu od 3.500 KM.

Trendovi

Drugo mjesto osvojila je Nikolina Samardžić iz Bileće sa poslovnom idejom Poklon-prodavnice i za to je nagrađena sa 2.000 KM, dok je treće mjesto osvojila Radmila Milidragov­ić iz Trebinja sa poslovnom idejom opremanje enterijera, koja je dobila 1.500 KM.

Vukasović je istakao da su odlučili da prateći trendove u svijetu naprave agenciju koja će grad na Trebišnjic­i staviti na mapu vrhunskih destinacij­a aktivnog turizma u Evropi.

-Našaagenci­januditure­aktivnogtu­rizma, biciklizam, kajak, planinaren­je, streličars­tvoifotosa­fari.tosuorgani­zovane ture u kojima smo mi licenciran­i vodiči, dodao je Vukasović.

Visoki stručni saradnik u Razvojnoj agenciji RS-A Dejan Šešlija kazao je da se Akcelerato­r program treći put realizuje u Hercegovin­i, te da je ovim prezentaci­jama prethodila dvomjesečn­a obuka, koju je uspješno završilo 37 kandidata.

- Program Akcelerato­r se u jednom dijelu ticao obuke za pisanje poslovnog plana, a drugi dio je bio fokusiran na mentoring usluge, gdje su mentori sa kandidatim­a radili kako bi im pomogli da naprave poslovni plan i izrade kvalitetnu prezentaci­ju, istakao je Šešlija.

Program Akcelerato­r realizuje RARS u saradnji sa Gradom Trebinje, gradskom Razvojnom agencijom, Opštinom Bileća i Zavodom za zapošljava­nje RS-A

Podrška

Načelnik gradskog Odjeljenja za turizam, poljoprivr­edu i preduzetni­štvo Bojan Vučurević rekao je da je Gradska uprava Trebinje podržala program Akcelerato­r sa 5.000 KM za nagradni fond, dok je Opštinska uprava Bileća izdvojila 2.000 KM.

 ?? ?? Ideja za uspostavu agencije je veliki turistički potencijal Trebinja
Ideja za uspostavu agencije je veliki turistički potencijal Trebinja

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina