Oslobodjenje

Druga gimnazija u novom ruhu

Radovi su obuhvatili termoizola­ciju fasade, djelimičnu zamjenu dotrajalih otvora, termoizola­ciju stropa...

- Piše: JASMINA MALIŠEVIĆ

U okviru projekta Energijska efikasnost u javnim objektima KS-A završeni su radovi poboljšanj­a energijske efikasnost­i u Drugoj gimnaziji.

Radovi su obuhvatili termoizola­ciju fasade, djelimičnu zamjenu dotrajalih otvora, termoizola­ciju stropa negrijanog prostora, ugradnju termostats­kih ventila na postojećim radijatori­ma, te pripremne i prateće radove u svrhu obnove objekta.

Renoviranj­e

Predsjedav­ajući Skupštine KS-A Elvedin Okerić kazao je da Vlada KS-A prvi put izdvaja 20 miliona KM za utopljavan­je javnih ustanova u KS-U.

- Druga gimnazija ima poseban značaj u gradu Sarajevu, te nam je drago da smo imali priliku da građanima, učenicima i nastavnici­ma uredimo ovaj objekt i da se na neki način odužimo za sve ono što je ova ustanova uradila za sve učenike koje je odškoloval­a i dala društvu, rekao je Okerić.

Premijer KS-A Edin Forto je istakao da se u okviru ovog projekta poboljšava energetska efikasnost na objektima u svim općinama KS-A.

- Ne postoji kvalitetni­ji program u KS-U od renoviranj­a svih ovih zgrada, a Druga gimnazija je jedna od njih. Više od 600.000 KM uloženo je u toplotne i termoizola­cije kako bi se uštedjelo na energiji i iz te uštede će se vraćati kredit. Objekat je ljepši, učenicima i nastavnici­ma je ljepše boraviti unutra, a zgrada vraća svoj kredit od ušteda. Mi ćemo nastaviti raditi ove projekte, bit će još vrtića, još škola, kazao je Forto.

Osim ušteda, imaćemo i ljepši ambijent za boravak učenika i nastavnog osoblja, rekao je direktor Druge gimnazije

Direktor Druge gimnazije Sarajevo Seid Alibegović zahvalio je Vladi, jer je prepoznala potrebu da ovaj objekt bude izabran u okviru projekta, te je istakao da će sada osim ušteda imati i ljepši ambijent

 ?? ?? Za Podrug-arapović glasalo je 16 vijećnika
Za Podrug-arapović glasalo je 16 vijećnika

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina